Писмо читаоца: Помозите да саставим породично стабло Вуковића

30. јануар 2013.

коментара: 2

Поздрав,

зовем се Слободан Вуковић и живим у селу Звечка код Обреновца. Иначе, моје село је познато као место где се налази велики број чланова породице Вуковић, и сви славимо славу Св. Јован. Мој отац се зове Бошко, његов Славко, а Славков Коста.

Волео бих да ми кажете нешто о мом пореклу, или било шта што би ми помогло да откријем и саставим породично стабло.

Хвала унапред

 

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Sarko

    Postovani Slobodane. Vasi stari su doseljeni u drugoj polovini 18. veka iz Stare Reke u Podgorini. Vukovici (12., kuca). Valjevska Tamnava, 1912 god.

  2. Moлим вас да ми помогнете да нађем стабло породице Стевановић. По причи мог оца и колико се он сећа мој прадеда је живео у селу Живица, општина Лучани звао се Алекса. Имао је петоро деце са женом Станком (девојачки Ковачевић). Деца су се звала Станојло,Видоје,Јордан,Станимирка и Стаменка. Станојло Стевановић се оженио са Јулком (девојачки Сатарић) из села Милатовићи и није имао деце.

    Видоје Стевановић се оженио са Божаном (из села Котраже) и имао троје деце (Адам,Милан,Душанка.
    Адам има троје деце (Гина,Мира,Радомир), Милан се није женио и нема деце, Душанка се удала за Миртовић Тодора из села Тијање има двоје деце (Ђура,Мија).Гина и Мира нису имали деце,а Радомир има двоје деце и живе у Трстенику.

    Јордан Стевановић оженио се са Јагодом (девојачко Петровић)из села Зеоке,имао је петеро деце Микајло,Љубинка,Милош,Милосава и Александар.Микајло,Милош и Љубинка нису имали деце,а Милосава се удала у село Велес за Радомира Јанковића и има троје деце Миладена,Мила и Вера. Алкександар има двоје деце Дамира и Дејана.
    Младена се удала за Жарка Јоћимовића из села Пухово и има двоје деце Дарко и Весна (Весна се удала у село Тијање за Митровић Горана и има двоје деце Невена и Кристина.
    Мила се удала за У Чачак за Лазара Бранковића и има двоје деце Милан и Марија (који се још нису удали и Оженили).
    Вера се удала у село Вича за Младена Јанковића и има двоје деце Бранку и Милоша. Милош се још није оженио,а Бранка се удала у село вича за Тихомира Ковачевића и има двоје деце.

    Станимирка се удала за Гојка Седларевића у село Драгачица и има петеро деце (Милан,Ђура,Никола,Милосава и Миломирка)
    Стаменка ни имала деце.
    Милан се оженио са Живком из Београда, има једно дете Светлана и она се удала у Београду за Козлицу Новак и има два сина Луку и Игора.
    Ђура се оженио са Љубинком и има двоје деце Брана и Бранка. Брана нема деце,а Бранка се удала за Слободана Шарчевића и имају једно дете Александар.
    Никола се оженио са Мицом и имао двоје деце Мирослав и Весна. Мирослав се оженио са Мирјаном и има двоје деце Александру и Бранка.Бранка се удала и има једно дете.
    Весна има троје деце Сандра ,Сања и Милош.
    Милосава се удала за Драгољуба Поповића и има једно дете Александар,и он нема деце.
    Миломирка се удала за Радовин Сандића и има двоје деце Славољуб и Снежана. Славољуб се оженио и има двоје деце Војкан и Ивона.
    Крсна Слава нам је СВ. Никола 19 Децембра.