Knjiga iz edicije Koreni na poklon saradniku Porekla

25. januar 2013.

komentara: 0

Dobitnik knjige u akciji koju je portal Poreklo pokrenuo u saradnji sa izdavačkom kućom JP “Službeni glasnik” je naš saradnik iz Sente Vojislav Ananić.

Još od prvih dana postojanja portala Poreklo Vojislav Ananić je naš neumorni saradnik, koji sa velikom posvećenošću piše i šalje vredne priloge. U poslednjih nedelju dana priredio na desetine tekstova o selima “Sokolske nahije”, prema istoimenoj studiji Ljube Pavlovića. Verujem da će mu mnogi biti zahvalni što sad na našem portalu mogu da pročitaju ponešto o svom poreklu, naročito ako im je pradedovina neko od sela Bajine Bašte, Osečine, Ljubovije…

U dosad objavljene 23 knjige edicije “Koreni”, koja sasvim sigurno predstavlja najveći izdavački poduhvat u oblasti genealogije, sabrane su vredne studije koje su Jovan Cvijić i njegovi učenici, ali i savremeni istraživači objavljivali tokom prošlog veka.  Obrađene su predeone celine iz srca centralne Srbije – od Drine i Velike Morave do Save i Zapadne Morave. Reč je o knjigama koje zaista treba da ima svako ko drži do svojih korena.

Šaljite nam svoje priloge i budite sigurni da će vaš rad biti zapažen i nagrađen.

Uredništvo portala Poreklo

Koreni

Komentari (0)

Odgovorite

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.