Књига из едиције Корени на поклон сараднику Порекла

3. јануара 2013.

коментара: 0

Добитник књиге у акцији коју је портал Порекло покренуо у сарадњи са издавачком кућом ЈП “Службени гласник” је наш сарадник из Крагујевца (пореклом са Баније) Петар Демић.

Захваљујући Петру Демићу портал Порекло богатији је за вредне прилоге о селима општине Глина. Осим тога, Петар је дао корисне путоказе за истраживаче порекла, упућујући их ка доступним изворима, као што су они о српским официрима који су службовали у аустро-угарској војсци. Прецизан и темељит у својим истраживањима, Петар је више него драгоцен сарадник, за којег смо уверени да ће у данима што долазе осветлити још много тога на корист свих родословаца, а нарочито његових Банијаца.

У досад објављене 23 књиге едиције “Корени”, која сасвим сигурно представља највећи издавачки подухват у области генеалогије, сабране су вредне студије које су Јован Цвијић и његови ученици, али и савремени истраживачи објављивали током прошлог века.  Обрађене су предеоне целине из срца централне Србије – од Дрине и Велике Мораве до Саве и Западне Мораве. Реч је о књигама које заиста треба да има свако ко држи до својих корена.

Шаљите нам своје прилоге и будите сигурни да ће ваш рад бити запажен и награђен.

Уредништво Порекла

Корени

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.