Дигитализована књига: Одакле су Срби дошли на Балканско полуострво

6. септембра 2012.

коментара: 7

Портал Порекло даје вам линк ка дигитализованој књизи, тј. студији Реље Новаковића “Одакле су Срби дошли на Балканско полуострво”. У књизи се на доста места, заједнички прати порекло Срба и Хрвата, што је и разумљиво јер је студија настала у време постојања СФРЈ, 1977. године.

 

Кликните на линк: 

Одакле су Срби дошли на Балканско полуострво, Реља Новаковић, 1977. године

Коментари (7)

Одговорите

7 коментара

 1. Aleksa

  Срби ниодкуда нису дошли. Срби су староседеоци на Балканском (Хелмском)полуострву. То не само да потврђују научници србске аутохтонистичке историјске школе, у XIX веку, Милош Милојевић, Константин Николајевић, Панта Срећковић, и у XX Јован Деретић, Слободан Јарчевић, као и многи други лингвисти, антрополози, археолози, домаћи и страни, и пуни су доказа за то. Ово дело Новаковића Реље, то нема везе с везом, а камоли са правоваљаном историјом. Молим администратора да објави мој коментар. Не знам да ли, и он припада, германско-нордијској историјској школи, које су се и Немци одрекли, али ми и даље морамо да је слепо пратимо, али већ један текст, који подржава ставове србске аутохтоне историје, није хтео да објави.

 2. млађо

  Наведени научници могу да причају своју причу и шпинују…њихов велики непријатељ јесте заправо генетика/генетичка генеалогија која са лакоћом и без превише труда, обара било какву старосједилачку теорију.

 3. Aleksa

  А шта Мислиш да питамо антропологе, па да видимо шта они кажу, у вези тога да се остаци костију праседелаца Балкана у потпуности поклапају са коштаним скелетом данашњих становника Балкана?

 4. Dragan Deretic

  Nemojte tako.Profesor Relja Novaković je veliki istoričar i glavni saradnik mog rodjaka Jovana Deretića.Njegova dela su odlična i objašnjavaju suštinu. Bio je veliki čovek Akademik i istoričar.Neka mu je večna slava i hvala za njegova dela

 5. Jabre

  Deretić je obični manipulator koji izmišlja istoriju kako mu se ćefne, dotični gospodin je izmislio ne postojeću dinastiju, državu kralja Bodina koja se prostirala od Škotske do Indije i kako su Kinezi izgubili bitku od Srba zbog brojnosti Srba. Što se tiče porekla da ste se dobro učili u osnovnoj školi iz knjiga znali bi da su Sloveni (nosioci I2a i R1a haplogrupa) naišli na starosedioce. U Iliriku je živelo oko 1 500 000 ljudi a Srbi su naselili ogroman prostor a nije ih bilo više od 20-30 000. Sramota je da se ovakvi stvorovi kao deretić nazivaju profesorima i još predaju u školama. Tip je žalostna pojava, istoriju treba proučavati i ne verovati svakim tuđim idejama ali ne znači da treba izmišljati. Slovena nema na Balkanu pre 6. veka to potvrđuje arheologija a ona da pečat svim istorijskim izvorima ili ih obori.

  • Милорад Богдановић

   Врло је непримјерено ружним ријечима китити друге који немисле и пишу другачије од Вас, који сте као велики познавалац историје Славена, па ето и Срба,а немате храбрости да се именом и презименом (може и титулом), преставите онима којима се обраћате. Жалосно, јаБре, латинични србине.

 6. Предраг Кончаревић Дринко

  Колико видим овде су наведене старе књиге којима су истекла ауторска права. Слободан сам, да Вам скренем пажњу на књигу “Књига о Ервенику и Буковици ДАЛМАЦИЈА”. Аутор, протонамесник, проф.др. Бранислав Кончаревић,. Садржи бројне податке о селу Ервеник, његовој Историји и становништву. Штета је да се о овој књизи мало зна. Кад на овом сајту укуцам презиме “Кончаревић”, одговор је, немамо податке, пошаљите нам. Договорите се са аутором шта се може пренети из књиге на стране “порекла”. За оне који су више заинтересовани ево сајта преко којег можете наручити књигу, за коју претпостављам да је још има на лагеру: [email protected]