Ражањ и околна села

11. јуна 2012.

коментара: 5

Општина Ражањ:

Браљина, Варош, Витошевац, Грабово, Липовац, Мађере, Малетина, Маћија, Нови Брачин, Пардик, Подгорац, Послон, Прасковче, Претрковац, Ражањ, Рујиште, Скорица, Смиловац, Стари Брачин, Церово, Црни Као, Чубура и Шетка.

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

 1. Мирослав д. Гагић

  Posedujem imena rođenih, venčanih i umrlih od odlaska Turaka do današnjih dana ( u svom kompjuteru) i to za sva sela opšrine Ražanj i Ćićevac-ukupno trideset naselja!!! Građa, naravno nije objavljena jer je preobimna i izdavanje preskupo za jednog istraživača kao što sam ja.
  Ako ne verujete da sam preozbiljan istraživač na internetu ukucajte Od Stalaća do Deligrada kroz vekove. Knigu sa 700 strana sam izdao 2007. dodine u izdanju Kulturno prosvetne zajednice Srbijei Istorijskog arhiva Kruševac.
  Ovo objavljujem na znanje istraživačima i ljudim dobre volje koji mogu i hoćeda pomognu pripremu i štampanje.
  Pozdrav.( [email protected]) , (064)11-68-543, pa izvolite se javiti na upoznavanje i dogovor za saradnju na koju sam spreman

  • Драгана Стаматовић

   Поштовани Мирославе,
   Бавим се истраживањем порекла породице и још пре годину дана покушала сам да Вас контактирам преко директора Библиотеке у Ћићевцу . Прочитала сам све што сте написали и што је објављено на сајту Библиотеке и дошла до корисних информација, али има још пуно тога што бих волела да сазнам.
   Тренутна епидемиолошка ситуација не дозвољава кретање по архивима, тако да би ми било јако корисно када бисте ми помогли својим архивираним подацима.
   Велики поздрав!

 2. milan

  Poštovanje Miroslave , radim na identifikaciji naših zarobljenih vojnika iz Velikog rata koji su umrli u sužanjstvu u Nemačkoj . Među njima ima ih i iz vašeg kraja. Značilo bi mi ako bi ste mi pomogli da ih identifikujem. Sve podatke o tim vojnicima nakon obrade sam spreman da vam ustupim.
  Recimo imam vojnika Ognjanović Miladina iz Bračina 15.puk koji je umro u Lamsdorfu februara 1918. Interesuje me da li znate nešto o njemu ili bar da li je prezime ispravno napisano i da li postoji u tom selu…veliki pozdrav
  [email protected]

 3. Зоран petrovic

  Deda i pradeda o otac su iz sela Braljine kruševačke .
  Interesuje me odakle potiče prezime Petrović koji su nastanjeni u tom selu.

 4. Nebojsa Golubovic

  Postovani, postoji i selo Lipovac, izmedju Ražnja i Ruišta o kom nema evidencija, kao ni o poreklu porodice Golubovic, krsna slava Aradjelovdan. Postoje 15-tak kuca Golubovica, kao i grobovi predak na seoskom groblju iz XIX veka. Hvala unapred.