Жагубица и околна села

11. јун 2012.

коментара: 3

Општина Жагубица:

Близнак, Брезница, Вуковац, Жагубица, Изварица (од 2007. године Новарица), Јошаница, Крепољин, Крупаја, Лазница, Липе (1955-1979. године у саставу Лазнице), Мали Камен (ново насеље од 2007. године, издвојено из Сувог Дола), Медвеђица, Милановац, Милатовац, Осаница, Рибаре, Селиште, Сиге и Суви До.

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Radmila

    Poreklo prezamena Milunkić

  2. Dragiša Bogdanović

    Nisam skoro pročitao veću laž. Nikada u novije vreme, naselje Izvarica nije menjalo ime. NOVARICA je zlonamerno izmišljena reč za to naselje. Naselje Mali Kamen nikad nije postojalo, niti je bilo u sastavu Suvog Dola. Zbog velike teritorije naselja Žagubica, prilikom prvog državnog katastarskog premera, Mali Kamen je izdvojen kao katastarska opština u okviru naselja Žagubica. Verovatno, da u službama koje ovako pišu, rade ovi novopečeni DOKTORI nauka ili MENAGERI.

    • Бранислав Марић

      Браво, г. Богдановићу!
      За очекивати је било да уредници овог сајта затраже одговор од аутора ове лажи да је Изварица мењала име. С обзиром да аутор није могао да аргументује ову лаж, а уредници овог сајта нису ни до данас исправили ову лаж, то доводи у питање исправност свега што овај веома значајан пројекат “Порекло” публикује. Апелујем на уреднике да строжије раде на стручној рецензији чињеница које се износе.