Žagubica i okolna sela

11. jun 2012.

komentara: 3

Opština Žagubica:

Bliznak, Breznica, Vukovac, Žagubica, Izvarica (od 2007. godine Novarica), Jošanica, Krepoljin, Krupaja, Laznica, Lipe (1955-1979. godine u sastavu Laznice), Mali Kamen (novo naselje od 2007. godine, izdvojeno iz Suvog Dola), Medveđica, Milanovac, Milatovac, Osanica, Ribare, Selište, Sige i Suvi Do.

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Radmila

    Poreklo prezamena Milunkić

  2. Dragiša Bogdanović

    Nisam skoro pročitao veću laž. Nikada u novije vreme, naselje Izvarica nije menjalo ime. NOVARICA je zlonamerno izmišljena reč za to naselje. Naselje Mali Kamen nikad nije postojalo, niti je bilo u sastavu Suvog Dola. Zbog velike teritorije naselja Žagubica, prilikom prvog državnog katastarskog premera, Mali Kamen je izdvojen kao katastarska opština u okviru naselja Žagubica. Verovatno, da u službama koje ovako pišu, rade ovi novopečeni DOKTORI nauka ili MENAGERI.

    • Branislav Marić

      Bravo, g. Bogdanoviću!
      Za očekivati je bilo da urednici ovog sajta zatraže odgovor od autora ove laži da je Izvarica menjala ime. S obzirom da autor nije mogao da argumentuje ovu laž, a urednici ovog sajta nisu ni do danas ispravili ovu laž, to dovodi u pitanje ispravnost svega što ovaj veoma značajan projekat “Poreklo” publikuje. Apelujem na urednike da strožije rade na stručnoj recenziji činjenica koje se iznose.