Korenica i okolna sela (Lika)

8. jun 2012.

komentara: 6

Bjelopolje, Čanak, Čujića Krčevina, Donji Vaganac, Drakulić Rijeka, Gornji Vaganac, Gradina Korenička, Homoljac, Jasikovac, Jezerce, Kalebovac, Kapela Korenička, Kompolje Koreničko, Končarev Kraj, Korana, Korenica, Kozjan,Krbavica, Ličko Petrovo Selo, Mihaljevac, Novo Selo Koreničko, Oravac, Plitvica Selo, Plitvička Jezera, Plitvički Ljeskovac, Poljanak, Ponor Korenički, Prijeboj, Rastovača, Rešetar, Rudanovac, Sertić Poljana, Smoljanac, Šeganovac,Trnavac, Tuk Bjelopoljski, Vranovača, Vrelo Koreničko, Vrpile, Zaklopača, Željava.

 

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (6)

Odgovorite

6 komentara

  1. Grubic Nemanja

    Dobar dan. Potrebne su mi neke informacije pa sam odlucio da se vama obratim.
    Jel postoji nacin da se izvadi dokument, odnosno izvod iz maticne knjige rodjenih, ili bilo kakav spis, vezano za pradedu? On se zvao Grubic Budimir, rodjen 1892. godine, selo Vrelo, opstina Korenica, Hrvatska.
    Ako imate bilo kakvih informacija, znacilo bi mi da mi odgovorite. Unapred hvala.
    S postovanjem,
    Nemanja Grubic

    • Miloš Grubić

      Dobar dan. Verujem da smo u srodstvu. Isto prezime, isto selo, odatle moji potiču. Deda je dok je još bio živ napisao rodoslov dokle je mogao da se seti, ko je čiji, mislim da je to sad već izgubljeno ali mogao bih da se raspitam o tome ako vam znači.

  2. Dušan Keča

    Dragi Koreničani svuda u svetu, ako neko ima podataka o Kečama iz Kalebovca bio bih jako sretan da mi javi. Ja ima stablo samo od deda Ilije na ovamo, ali me zanima više…Ima neki dedin brat u Čikagu, u Ljubljani, U francuskoj…sve me zanima…i sa kojim kečama smo u srodstvu…

  3. Igor Bogdanovic

    Dobar dan, ja sam Igor i pokusavam da saznam nesto o familiji Grubic selo Vrelo Lika. Moja baka se zvala Stojanka Grubic ,majka joj se zvala Evica.Imala je i sestre Vidosavu , Perkussion i jos brace i sestara.Molim sve dobronamerne ako nesto znaju o ovoj familiji da me obaveste. Unapred zahvalan Igor

  4. Vladimir Kovačević

    Pozdrav Grubići,
    moj deda, majčin otac, Mile Grubić je rođen 1897 god. u Korenici. Odrastao je kod strica u blizini Krupe na Uni, selo Suvaja. Posle Prvog svetskog rata završio je žandarmerijsku školu u Sremkoj Kamenici. Nakon završene škole prva službovao je u Strumici, Svetom Nikoli (današnja Severna Makedonija, gde se oženio i dobio sina, mog ujaka Dušana), zatim se službom seli na Kosovo u Gnjilane (gde je rođena moja majka Jovanka), nakon toga u Prištinu (gde se rodila moja tetka Milica) i konačno u Kraljevo (gde se rodila moja tetka Radmila). U Kraljevu je i penzionisan, mislim negde pred Drugi svetski rat. Umro je u decembru 1980. god. Imao je brata Rada koji je živeo u Zemunu u blizini Kalvarije. Rade je mislim, imao sina Duška (Dušana) i ćerku Radu (Radmilu).
    S poštovanjem
    Vladimir Kovačević
    iz Kraljeva

  5. Vladimir Kovačević

    … i da ne zaboravim, deda je slavio Slavu Svetog Jovana Krstitelja.