Кореница и околна села (Лика)

8. јуна 2012.

коментара: 6

Бјелопоље, Чанак, Чујића Крчевина, Доњи Ваганац, Дракулић Ријека, Горњи Ваганац, Градина Кореничка, Хомољац, Јасиковац, Језерце, Калебовац, Капела Кореничка, Компоље Кореничко, Кончарев Крај, Корана, Кореница, Козјан,Крбавица, Личко Петрово Село, Михаљевац, Ново Село Кореничко, Оравац, Плитвица Село, Плитвичка Језера, Плитвички Љесковац, Пољанак, Понор Коренички, Пријебој, Растовача, Решетар, Рудановац, Сертић Пољана, Смољанац, Шегановац,Трнавац, Тук Бјелопољски, Врановача, Врело Кореничко, Врпиле, Заклопача, Жељава.

 

Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

 1. Grubic Nemanja

  Dobar dan. Potrebne su mi neke informacije pa sam odlucio da se vama obratim.
  Jel postoji nacin da se izvadi dokument, odnosno izvod iz maticne knjige rodjenih, ili bilo kakav spis, vezano za pradedu? On se zvao Grubic Budimir, rodjen 1892. godine, selo Vrelo, opstina Korenica, Hrvatska.
  Ako imate bilo kakvih informacija, znacilo bi mi da mi odgovorite. Unapred hvala.
  S postovanjem,
  Nemanja Grubic

  • Милош Грубић

   Добар дан. Верујем да смо у сродству. Исто презиме, исто село, одатле моји потичу. Деда је док је још био жив написао родослов докле је могао да се сети, ко је чији, мислим да је то сад већ изгубљено али могао бих да се распитам о томе ако вам значи.

 2. Dušan Кеča

  Dragi Koreničani svuda u svetu, ako neko ima podataka o Kečama iz Kalebovca bio bih jako sretan da mi javi. Ja ima stablo samo od deda Ilije na ovamo, ali me zanima više…Ima neki dedin brat u Čikagu, u Ljubljani, U francuskoj…sve me zanima…i sa kojim kečama smo u srodstvu…

 3. Igor Bogdanovic

  Dobar dan, ja sam Igor i pokusavam da saznam nesto o familiji Grubic selo Vrelo Lika. Moja baka se zvala Stojanka Grubic ,majka joj se zvala Evica.Imala je i sestre Vidosavu , Perkussion i jos brace i sestara.Molim sve dobronamerne ako nesto znaju o ovoj familiji da me obaveste. Unapred zahvalan Igor

 4. Владимир Ковачевић

  Поздрав Грубићи,
  мој деда, мајчин отац, Миле Грубић је рођен 1897 год. у Кореници. Одрастао је код стрица у близини Крупе на Уни, село Суваја. После Првог светског рата завршио је жандармеријску школу у Сремкој Каменици. Након завршене школе прва службовао је у Струмици, Светом Николи (данашња Северна Македонија, где се оженио и добио сина, мог ујака Душана), затим се службом сели на Косово у Гњилане (где је рођена моја мајка Јованка), након тога у Приштину (где се родила моја тетка Милица) и коначно у Краљево (где се родила моја тетка Радмила). У Краљеву је и пензионисан, мислим негде пред Други светски рат. Умро је у децембру 1980. год. Имао је брата Рада који је живео у Земуну у близини Калварије. Раде је мислим, имао сина Душка (Душана) и ћерку Раду (Радмилу).
  С поштовањем
  Владимир Ковачевић
  из Краљева

 5. Владимир Ковачевић

  … и да не заборавим, деда је славио Славу Светог Јована Крститеља.