Доњи Лапац и околна села (Лика)

8. јуна 2012.

коментара: 11

Бировача, Боричевац, Брезовац Доброселски, Бушевић, Днопоље, Добросело, Дољани, Доњи Лапац, Доњи Штрбци, Гајине, Горњи Лапац, Горњи Штрбци, Кестеновац, Круге, Мелиновац, Мишљеновац, Небљуси, Ораовац

 

Претходни чланак:

Коментари (11)

Одговорите

11 коментара

 1. Младен Косић

  Трагам за поријеклом моје Породице Косић. Знам да ми је дид Ђуро дошао из Лике из села Заклопац, општина Доњи Лапац, па бих замолио, уколико сте у могућности да ми дате потребне информације у вези са поријеклом, моје породице КОСИЋ. Хвала унапријед.

  • Небојша Новаковић

   Косића је било бар две гране у Лици.

   Једни су забележени у Оточцу још 1644. године. Доселили су из Сења, заједно са Црнојевићима, Остојићима, Вукашиновићима и Живковићима. Ова сеоба се одиграла вероватно пре 1617. године.

   Друга грана Косића се може повезати са Усорцима.

   Више о Усорцима на теми:

   http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=364.0

   Велики број Усораца је урадио днк анализу, па би ваљало упоредити резултате.

   Поздрав

  • Dušan

   Kosića je pre bilo i u Srbu. Ali su ti Kosići prešli u Ključ, iz Ključa su izbegli u Srbiju. Sada žive u Bačkom Jarku. Ako vam to nešto znači. Imam i kontakt.

 2. Душан Половина

  Занима ме нешто више о породици Половина. Када и одакле су се доселили у Доњи (или Горњи) Лапац и Добросело? Познато ми је да су се касније раселили у Крњеушу и Рисовац, то подручје, вероватно половином 19. века. Ако нешто знате молим вас одговорите, или пошаљите на [email protected], хвала унапред!

 3. Nenad Ivanis

  Tragam za porijeklom porodice Ivanis.Znam da mi je deda Slavko dosao iz Kestenovca ,opstina Donji Lapac.Zamolim bih sve ako mogu nesto vise da mi kazu i ako moze broj opstine u donjem Lapcu da probam tamo da kontaktiram.Hvala u napred…

 4. Dalibor

  Ja sam iz sela Birovača, opština Donji Lapac, familija Obradović, stariji su mi rekli da pamte od svojih starih da nam je u Liku još davno u turska vremena se doselio Pantelija Obradović i dan danas mu stoji spomenik, al mi nisu znali reći poreklo porodice pa ako imate nešto više bio bi jako zahvalan?? Srdačan pozdrav 👋

  • Nataša Obradović

   Pozdrav,
   moj pradeda bio je Pejo Obradović, i on je iz Birovače presao u Kestenova korita. Zanima me da li ste dobili odgovor odakle su Obradovici dosli u Donji Lapac?

   • Rade

    Interesuje me poreklo prezimena Tišma iz Dnopolja.Deda mi se zvao Rade(Radica) rođen 1917. od oca Ilije i majke Anđelije Poznanović iz Doljana.Majka mu ubrzo umire,pa se Ilija ženi sa Stojom Zavođa sa kojom ima još dece,sinove Spasu,Simu,Milu i ćerke Milicu,Maru,Desu i Dragu.

   • Јасмина

    Моји су родитељи и њихови преци Обрадовић рођени у Лици у Дабашници. По причама њихових старих и предањима, сви Обрадовићи потичу од Зарија који се дослио на подручје Удбине у време велике сеобе под Арсенијем Чарнојевићем са подручја Црне Горе. Кажу да је имао 3 сина и да сви Обрадовићи потичу од њих. Било би ми драго када би то неко могао да потврди. Свако добро.

 5. Branislav

  Postovani, interesuje me poreklo ili bilo koja informacija ako imate o porodici Bubalo iz Donjeg Lapca, deda mi se zvao Pero a njegov otac je bio Rade Bubalo.Hvala

  • Rade

   Interesuje me poreklo prezimena Tišma iz Dnopolja.Deda mi se zvao Rade(Radica) rođen 1917. od oca Ilije i majke Anđelije Poznanović iz Doljana.Majka mu ubrzo umire,pa se Ilija ženi sa Stojom Zavođa sa kojom ima još dece,sinove Spasu,Simu,Milu i ćerke Milicu,Maru,Desu i Dragu.