Презимена, село Кораћица (Младеновац) Reviewed by Momizat on . Село Кораћица, општина Младеновац, стање из 1930. године. Предање вели да су најстарији родови дошли од Сјенице и Пештери. Најстарији је досељеник пошао са браћ Село Кораћица, општина Младеновац, стање из 1930. године. Предање вели да су најстарији родови дошли од Сјенице и Пештери. Најстарији је досељеник пошао са браћ Rating:
You Are Here: Home » Завичај - села и градови » Презимена, село Кораћица (Младеновац)

Презимена, село Кораћица (Младеновац)

Село Кораћица, општина Младеновац, стање из 1930. године.

Предање вели да су најстарији родови дошли од Сјенице и Пештери. Најстарији је досељеник пошао са браћом и са њома се споразумео, да сваки остане онде, где му певац запева. Једном је певац запевао у Трешњевици, другоме у Липовићу, трећем у Тополи, четвртом у Ковачевцу, а петом у Кораћици.

Потомци су тијх најстаријих досељеника од Сјенице и Пештери: Чулићи (Марковићи, Лазаревићи) укупно 9 кућа. Ђурчићи (Живојиновићи, Јанковићи, Кузмићи, Стејићи, Дакићи) укупно 31 кућа. Петковићи (Павловићи, Петровићи, Ћеримовићи, Ивановићи, Џуџићи, Миленићи, Ђурићи, Бранковићи, Радосављевићи, Сердаровићи, Бакаловићи, Цокићи, Живановићи, Миланчевићи, Милошићићи укупно 46 кућа, сви славе св. Ђурђиц. Досељени у 17. веку.

Од Петровића је био Вићентије Петровић, кнез и једна од важних личности Првог Устанка. Године 1815. био је обер кнез горчанске нахије са влашћу „да може ударати са по педесет батина“.

Јовићани (Мирјанићи, Миличићи, Радојевићи, Нешићи, Милићевићи, Живојиновићи, Ђурковићи, Милошевићи, Станкићи) укупно (55 кућа., славе св. Ђурђиц). И они се рачунају у најстарије досељенике. Њихови су стари дошли из околине Ђаковице у Метохији.

Симеуновићи (Миловановићи, Милојевићи, Радојичићи, Радојковићи) укупно (21 к., св. Ђурђиц). Заједничког су порекла са Јовићанима и старина као код Јовићана.

Давидовићи (13 к., св. Ђурђиц). Старином из Ђаковице, рођаци су им Јовићани и Симеуновићи.

Стари досељеници непознатог порекла:

Макетићи (Ђушићи, Максимовићи, Радојевићи, Илићи, Бајићи, Милованчевићи) укупно (18 к., св. Вртоломеј).

Вилиманци (Стаменићи, Дабићи, Зарковићи, Лукичићи, Ђорђевићи, Робовићи, Јанићи, Поповићи, Живковићи, Аврамовићи, Ивановићи, Бркићи, Симићи, Чкаљићи, Војинчевићи, укупно (50 к., св. Никола). Робовићи су потомци роб Ђорђа, који је за време Устанка као дечко био заробљен у збегу у Кљештевици, и у ропству у Азији провео 19 година. Када се вратио, мати га није хтела примити (јер није веровала да је то њен син) све дотле док није показао где су били закопали и сакрили ствари од Турака.

Млађи су досељеници:

Кајачари (Лукићи, Живковићи, Стевановићи, Милојевићи, Радојковићи, Гојковићи, Милетићи, Радојкићи) укупно (29 к., св. Стефан). Њихови су стари дошли из Рајковца (општина Младеновац), а старином су од Високих Дечана у Метохији. У Међулужје (општина Младеновац) су им рођаци Блажићи.

Нешићи (Црњчићи, Ивановићи, Ивковићи) (укупно 15 к., св. Јован), доселили се из Баната.

Милошевићи (Степанчевићи, Марковићи, Николићи, Спасојевићи, Милановићи) укупно (37 к., славе Ђурђевдан). Њихов је предак дошао из ужичког краја.

Мијатовићи (Милојкићи, Милојевићи, Ниџићи, Бутонићи, Антонијевићи, Шкодрићи) укупно (11 к., св. Јован). Њихова су претка Мијата, као свог сродника, довели Ћулићи од Сјенице-Пештер.

Еричевићи (Михајловићи, Шајиновићи, Фишеклини) (6 к., св. Јован), Дошли су из Сибнице (општина Сопот).

Жујовићи (4 к., св. Арханђео). Род су са Жујовићима у Неменикућама (општина Сопот). Старином су из Корита – Црна Гора.

Зубњаковићи (Лазићи 4 к., св. Никола). Из Црквине (општина Младеновац).

До 1912. године у селу су живели Јозићи (1 кућа). Прича се да су њихови стари примали на конак Белог Спахију, чија је била данашња Мала Врбица (раније Мала Азија). Кад Бели Спахија дође у Кораћицу да купи десетак, одседао је код Јозића. Ако неко није имао да плати, Јозића га је терао да обилази око његове куће и да лаје, па је онда он за њега плаћао. Данас од Јозића нема потомака у овом селу.

 ИЗВОР: Приредио Александар Аксић Шарко


Коментари (40)

 • DRAGAN PETROVIC

  POREKLO PETROVICA IZ SELA MLADENOVCA KRSNA SLAVA SVETI SIMEON STOLPNIK .SLAVE JE MILETICI MILOJEVICI TANASIJEVICI.

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  POREKLO PETROVICA IZ SELA MLADENOVCA KRSNA SLAVA SVETI SIMEON STOLPNIK.

  Одговори
 • Sarko

  Vasi su stari najstariji rod u selu, a doseljeni ste u vreme seoba izmedju 1690 i 1737 godine.

  Podaci datiraju iz 1930 godine:
  Miletici (Sreckovici, Petrovici, Kostadinovici, Tanasijevici, Nikolici, Stevancevici, Milojevici Radojevici ukupno (124 domacinstva, slave Sv. Simeona). Predak, Kara Petar, jr prebegao sa bracom iz okoline Bijelog Pola- danasnji sever C.Gore. Prvo su se vasi preci nastanili u Rajkovac (kosmajski). Zahvatili su zemlje koliko su hteli i nastanili su se u bilizini danasnje skole. Nisu se slagali sa tamosnjim Arsicima u Rajkovcu, zbog cega predju u Mladenovac. U Kovacevcu (Jasenici) su im rod Damnjanovici, a imaju rodjake i u beogradskom Junkovcu.

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  JOS SAMO JEDNU STVAR VAS MOLIM ODAKLE SU PODACI?POSTO IMA PODATAKA DA JE IZ DUBNICE SJENICA?MADA MNOGI MISLE DA SMO POTOMCI VICENTIJA IZ KORACICE DA BIH RESIO DILEMU JER SAM NA MLADENOVACKOM GROBLJU VIDEO GROB KARA PETRA.

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  na koji junkovac mislite lazarevacki ili kod topole

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  DA LI MOZE NESTO O NJIHOVOM POREKLU U CRNOJ GORI CULT SVETOG SIMEONA STOLPNIKA JE REDAK.

  Одговори
 • Dejan Petrovic

  Postovani,
  Zanima me poreklo porodice Petrovic,iz sela Rogaca kod Sopota.Pradeda mi je bio cuveni predsednik opstine Sopot Aleksandar Petrovic,u narodu poznatiji kao Lekic,o kome nema nista zapisano na internetu,a voleo bih da saznam stosta,obzirom da sam se naslusao raznoraznih prica od lokalnih mestana,ocevidaca i savremenika njegovog doba.
  Naravno,zeleo bih da saznam da li postoji i kakav porodicni grb.
  Unapred zahvalan.

  Одговори
 • Sarko

  U Koracici je rodjen slavni glumac Velimir Bata Zivojinovic. Kao sto se vidi iz prilozenog, u selu ima dve razlicite porodice Zivojinovica koji su ogranci roda Djucica poreklom iz Sjenice – Pestera, a druga porodica Zivojinovica je ogranak roda Jovicana poreklom iz Djakovice. Obe porodice slave Sv. Djurdjic, i tesko je reci iz koje je porodice nas slavni glumac.

  Одговори
  • vojkan zivojinovic

   Nije tesko reci iz koje je porodice nas proslavljeni glumac…1706 kodine dolaze tri brata i nastanjuju danasnju opstinu Mladenovac i Topolu,jedan od njih se zvao Radojko i imao je sina Zivojinca,dalje je on imao pantu,pa Vaska,pa Vasko Mijaila,od Mijailovih je Batin deda….dakle Vasa prica o Djucicima je neistinita,jer ja u svom posedu imam porodicno stablo Zivojinovica od doseljavanja sa Pestera…s postovanjem Vojkan

   Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  SARKO, MOGUCE DA SU IZ JOVICANA ONI SU POTOMCI OBOR KNEZA MIRKA, TO JE STRUJA IZ DJAKOVICE.

  Одговори
 • Sarko

  Dragane Petrovicu, u pravu ste, u knjizi pise da se vas predak Kara Petar doselio sa bracom od Bijelog Polja, iz (Dubnice). Selo Dubnica se nalazi u danasnjoj ostini Sjenica. Kad sam ti odgovarao nisam obracao paznju i zaboravio sam da napisem da ste iz sela Dubnice. (Knjiga se zove Kosmaj).

  Oni sto misle da ste potomci ober kneza Vicentija Petrovica su velike neznalice. Vidis li u gornjem tekstu o poreklu porodica u Koracici:

  CULICI (Markovici, Lazarevici)ukupno (9 kuca).
  DJURCICI (Zivojinovici, Jankovici, Kuzmici, Stejici, Dakici) ukupno (31 kuca).
  PETKOVICI (Pavlovici, PETROVICI od njih je ober knez Vicentije Petrovic, Cerimovici, Ivanovici, Dzudzici, Milenici, Djurici, Brankovici, Radosavljevici, Serdarovici, Bakalovici, Cokici, Zivanovici, Milancevici, Milosicici) ukupno (46 kuc). Doseljeni u 17. veku iz Sjenice – Pesteri. Sigurno ih je bilo nekoliko braca koja su se doselila u Koracici i od njih su sve ove porodice koje su se razgranili u desetinama ogranaka. Svi slave Sv. Djurdjic.

  Tvoja porodica je: Miletici (Sreckovici, Petrovici, Kostadinovici, Tanasijevici, Nikolici, Stevancevici, Milojevici, Radojevici). Svi poticete od predka Kara-Petra i od njegove brace koja su se doselila u Mladenovac selo. Slavite Sv. Simeuna. Nikakve veze nemate sa ovom porodicom iz Koracice od kojih je Vicentije Petrovic, osim mozda po zenskoj liniji.

  Znas li da su na Kosmaju zabelezene cak 17 razlicite porodice Petrovica. I skoro sve te porodice imaju razlicito regionalno poreklo, nisu u nikakvom krvnom srodstvu.

  Sto se tice porekla ober kneza Mirka, on nema nikakve veze sa ovim Jovicanima iz Koracice. On je iz sela Sume (danas opstina Topola). Na osnovu cega si povezao obera kneza Mirka sa ovima Jovicanima???

  Potomci obera kneza Mirka zabelezeni su 1923 godine u Sumama (Topola). Prvi doseljenik bio je ober knez Mirko koji je imao sest sinova. Doselio se sa Kosova. Sesto su koleno od doseljenja, sto znaci da su doseljeni u prvoj seobi 1690 godine. Prvo se nastanio u Gorivocu (Topola). Imao je stanove u danasnjem selu Sume. Dopalo mu se zemljiste i on se sa sinovima preseli u nastani u Pladnistu gde je i prvi zametak Suma. Ima ih pod raznim prezimenima preko 20 prezimena (1923 godine ukupno ih je bilo 101 kuca., Slave Sv. Djordja.

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  U FAMILIJI SU BILA DVA BRATA, AKSENTIJE I VICENTIJE PETROVIC. OD VICENTIJA POTICEMO MI PETROVICI. POSTO JE KULT SIMEONA STOLPNIKA JAKO REDAK U RASKOJ OBLASTI POMISLIO SAM DA SMO IZ CRNE GORE. POSTO NEMAM RODOSLOV RODJAK MI JE REKAO DA JE RODONACELNIK KARA PETAR. JEDINO STE VI TO POTVRDILI I TO ME JE SACUVALO OD MITOGOLEMA. IMATE, MADA NE MOGU CINJENICNO DA POTVRDIM, ZA OBOR KNEZA MIRKA DA NJEGOVI POTOMCI SLAVE DJURDJIC. JEDAN OD NJEGOVIH POTOMAKA JE I VLADAN BATIC, STO JE ON SAM POTVRDIO. MOJA BABA JE IZ KORACICE, PREZIME DEVOJACKO JE RADOJEVIC, ALI ONA NIJE SLAVILA NAVEDENU SLAVU VEC DJURDJEVDAN. PO OCU JE RODJENA OD MILIVOJEVICA SA KRSNOM SLAVOM SVETI STEVAN. ZNACI TO JE ZENSKA LINIJA. PRETPOSTAVLJAM DA JE BATA OD DAKICA JER PO NAZIVIMA LJUDI IZ SAME KORACICE. MISLIM DA SU VASI PODACI TACNIJI I ZAO MI JE STO NEMAM PODATKE CELOG SELA MLADENOVCA, NAROCITO STO SU VASI PODACI BOLJI OD MILETOVIH I ZA JOVICANE SAM MOGAO DA ZAKLJUCIM JER ON TVRDI ISTO ZA CULICE I KUZMICE. U KORACICI TVRDE DA SU POTOMCI CRNOG DJORDJA. AKO PAZLJIVO CITATE MILETOVU KNJIGU NACI CETE DA SU ONI OD JOKICA, STO SE VIDI U TEKSTU NA POCETKU, O KORACICI VIDOJE RESKIJA ITD. MEDJUTIM, DA SE VRATIM NA MILETICE, NIGDE OSIM U CRNOJ GORI NE MOGU DA IH PRONADJEM SA SLAVOM SVETOG SIMEONA STOLPNIKA I DA LI SU BILI NEGDE PRE DUBNICE.

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  POSEBNO BIH VAS ZAMOLIO ZA NASU FAMILIJU U JUNKOVCU LAZAREVACKOM JER IMAM 40 GODINA I ZA CEO SVOJ ZIVOT OD NIKOGA NISAM CUO DA NAS IMA I TAMO.

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  DA PITAM VAS ZA MILETICE JER NE MOGU NIGDE DA IH PRONADJEM SA SLAVOM SVETI SIMEON STOLPNIK I CULT U RASKOJ PROSLAVA SAME SLAVE KOLIKO ZNAM NE POSTOJI.

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  DA BIH BIO JASNIJI, ZUJEVICI, MOJA BABA JANA JE POREKLOM OD NJIH, ONI SU IZ PIPERA, A ZA ZUJEVICE MILE TVRDI DA SU DOSLI IZ KORITA.

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  http://bs.scribd.com/doc/49614717/20/Iz-De%C5%BEeve-u-Lepenicu
  EVO OVDE O RODU OBOR KNEZA MIRKA .MILETA UOPSTE NE GOVORI OSIM DA SU OSTALI U OBLASTI SUMA .

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  BATIC VLADAN JE U OBRENOVCU ZIVEO?????

  Одговори
 • Sarko

  Gospodine Petrovicu, totalno ste me zbunili. Da mi je samo znati kako vi to povezujete porodice na osnovu krsnih slava, prezimena, stvarno mi nije jasno. Vi mislite da su na primer svi Petrovici, Jovanovici, Zivojinovici, Savici itd itd itd. svi zajednickog porekla iako imaju istu krsnu slavu? Necu da ulazim u raspravu da gubim moje dragoceno vreme, vi bi trebalo da znate da su danasnja prezimena u Srbiji nastala u poslednjih 200-300 godina, a ima i mnogo prezimena koja su nastala u zadnjih 100 godina.

  Kakav Vladan Batic potomak obera kneza, smesno i zalosno. V. Batic ima romsko poreklo.

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  NE JA TO NISAM REKAO .

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  STO SE BATICA TICE ON JE SAM TO IZJAVIO .MOZETE PROVERITI KOD NJEGOVE CERKE INACE COVEK NIJE VISE MEDJU ZIVIMA.

  Одговори
 • Sarko

  Gospodine D. Petrovicu. U Kovacevcu (Mladenovac), zabelezeni su 1925 godine vasi rodjaci, a to su: Damnjanovici (Djukici, Lukici, Pavlovici ukupno 42., kuce). Slave Sv. Simeuna. doselili se od Sjenice.

  U Lazarevackom Junkovcu su 1933-1936 godine zabelezeni vasi rodjaci kako tvrdi Borivoje M. Drobnjakovic etnograf koji je proucavao oblast Kosmaj.

  Petar Petrovic je zabelezio jednu porodicu doseljenu iz Dubnice kod Sjenice, medjutim ta porodica slavi Sv. Jovana, mozemo samo da nagadjamo da li je ova porodica promenila krsnu slavu? I da li je uopste nekad slavila Sv. Simeuna?ili je podatak o krsnoj slavi ne tacan, pogresno zapisan.

  Ova je porodica za koju Drobnjakovic veli da ima iste korene kao i vasa: Belacevici (11 k., Jovicici 9 k., Novakovici 5 k., Jovanovici 7 k., Nidzici ili Paunovici 4 k., Katici 2 k., Milosevic 1 k., Svi slave Sv. Jovana. Pre Karadjordjevog ustanka predak Beli Djordje doselio se iz Dubnice kod Sjenice, ucestvovao je u nekoj buni. Ozenio se svastikom pretka danasnjih starosedeoca Stanisica i poginuo od hajduka u svojoj basti, gde mu stoji i danas nadgrobni kameni spomenik sa oznacenom godinom pogibije 1772 godine.

  Одговори
 • Sarko

  Mala ispravka Petar Petrovic etnograf koji je proucavao S. Kolubaru zabelezio je u lazarevackom Junkovcu porodicu Belacevici…

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  SELO CELIJE KORACI SVETI NIKOLA

  Одговори
 • Зорица

  У Лапову живе Миличићи који славе св.Ђорђа, по монографији Лапова досељени око 1690.године, не зна се одакле. Једино се у овом тексту помињу Миличићи који славе исту славу, а и период досељавања је исти. Да ли неко зна више података о њима, тј о роду Јовићана који су дошли из околине Ђаковице, да ли се ради о истом пореклу? Молим за помоћ.

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  BATA ZIVOJINOVIC JE OD JOVICANA.

  Одговори
 • Snezana Vickovic

  Postovani,u ovim podacima o selu Koracica nema podataka o porodici Radovanovic krsna sl. Djurdjic. Znam da je moj cukundeda Aksentije Radovanovic rodjen u Koracici,Joviski kraj,1860 i neke godine,bilo bi mi drago ako ste u mogucnosti da mi pomognete,da saznam nesto vise i o njegovim precima..Nasu poodicu i dan danas zovu Milicici pa me interesuje da li je to bilo nase predjasnje prezime,jako malo mi je ostalo u secanju iz prica starijih,ali moja prabaka je uvek govorila da smo potomci tog 5,brata koji se naselio u ovom selu.Bicu Vam zahvalna na svakoj pomoci

  Одговори
  • Зорица

   Поштована Снежана, молила бих Вас да напишете да ли ваша породица и даље живи у Кораћици или ако је било неких селидби да нешто више о томе испричате. Сваки податак би био драгоцен у мом даљем истраживању Миличића који живе у Лапову.

   Одговори
   • Snezana Vickovic

    Zorice,porodica Radovanovic i danas zivi u selu Koracica ,dobili su prezime po ,Radovanu Milicic … deo sela se i danas zove Jovijski kraj….Јовићани (Мирјанићи, Миличићи, Радојевићи, Нешићи, Милићевићи, Живојиновићи, Ђурковићи, Милошевићи, Станкићи) укупно (55 кућа., славе св. Ђурђиц). И они се рачунају у најстарије досељенике. Њихови су стари дошли из околине Ђаковице у Метохији….Na zalost to je jedino sto znam

    Одговори
 • Vesna Pejčić

  Molila bih da me neko o izvorima porekla porodice Nešič- slava Đurđic, kako bih se informisala o migraciji sa Metohije i o poreklu potomaka Nešića- Jovićanina.
  Unapred zahvalna,
  Vesna Nešić Pejčić

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  VESNA NESICI SPADAJU U GRUPU JOVICANA IZ KORACICE SLAVE DJURDIC.ZAJEDNICKI NAZIV OVAJ ROD DOBIJA PO JOVANUKOJI JE BIO NARODNI POSLANIK I VIDJEN COVEK .JOVANOV BRAT MILIJA OD KOGA POSTADOSE MILICICI KOJI SE SADA PREZIVAJU RADOVANOVICI.PREDPOSTAVLJA SE DA JE ON JOVANOV I MILIJIN OTAC .U TU GRUPU SPADAJU RADOJEVICI,NESICI,MILICEVICI,DJURKOVICI,DJAKOVICI,MILOSEVICI,STANKICI I ZIVOJINOVICI OD KOGA JE BATA ZIVOJINOVIC IZ TOG RODAZVANI ZOKICI .VASE PREZIME JE IZVEDENO OD DVA BRATA.ROD SU VAM SIMEUNOVICI I DAVIDOVICI.

  Одговори
 • Aleksandar Cerimovic

  Почетком 19. века Кораћица је припадала Вићентијевој кнежини и имала је 1818. г. 60, а 822. г. 70 кућа. Године 1846. село је припадало космајском срезу и имало је 124 куће. По попису из 1921. године у селу има 427 кућа.

  По предању, које се очувало, најстарије породице су дошле од Сјенице и Пештери. Потомци тих најстаријих досељеника јесу: Чулићи, Ђурићићи и Петковићи (сви данас имају и друга презимена). Стара су породица и из истих крајева и Петровићи-Ђеримовићи чији је предак био кнез Вићентије, један од покретача Првог Устанка. Вићентије Петровић био је 1815. године оборкнез грочанске нахије.

  Pitanje za poznavaoce u kakvom su krvnom srodstvu familije Petrovic i Cerimovic iz Koracice ?

  Hvala

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  PETROVICI POTICU OD PETKOVICA .NASLEDNICI IZA VICENTIJA DOBIJAJU PREZIME CERIMOVICI

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  MOZETE PRONACI U KASICEVOM DELU .

  Одговори
 • Verica

  Poštovani, niste spomenuli kada su i odakle Vojinovići došli u Koraćicu. Slave sv. Nikolu, iz centra Koraćice su se početkom XX veka selili u Koraćičke livade gde im je bilo imanje. Na njihovom imanju je pronadjen mineralni izvor.
  Unapred hvala, srdačan pozdrav.

  Одговори
 • Драган Миливојевић

  Већ дуже време пратим овај портал, а почео сам да сакупљам грађу за монографију моје породице. Замолио бих искусније чланове портала да ми помогну, светом или да ме усмере према валидним историјским изворима. Моја породица се вероватно између 1690 и 1738 доселила из околине Сјенице у Јарменовце качерска област. До 1870 године носили су презиме Ивановић, слава Св. Ђурђиц па се у то време раздвојили на Стевановиће и Миливојевиће. Најстарији докуменат који поседујем је из турског чибучког тефтера из 1825 године. Све пре тога је тама, бар ѕа сад.Интересује ме са којом групом су се Ивановићи доселили у Шумадију које године и дали имају сроднике у околини. Хвала и Поздрав

  Одговори
 • Никола Станић

  Поштовани, у вашем попису презимена из села Кораћица нигде не видех Станиће. Станићи и данас живе у Кораћици у Петкћима. Мој прадеда се из Кораћице доселио у Младеновац по завршетку Првог светског рата. Имао је бар три брата и више сестара. Неки су погинули у ратовима али потомци тог једног његовог брата су још у Кораћици. Дакле, мој чукундеда Ђорђе Станић је рођен у Кораћици, с обзиром да је прадеда отприлике рођен око 1890 године, чукундеда је вероватно рођен у периоду од 1860-1870. Отац ми је причао, да смо се презивали Срећковић и да су у сеоби једно дете које је било болесно оставили у Кораћици код неке баба Стане. То дете је оздравило и узело презиме Станић по тој баба Стани која га је спасила. Од њега су сви Станићи из Кораћице. Један наш рођак пореклом из Кораћице, је пред крај свог живота променио своје презиме Станић у Срећковић, јер је дошао до тих сазнања. Сад, постављам питање, имате ли неких података о Станићима из Кораћице или о Срећковићима који су пролазили кроз ове крајеве? Поздрав

  Одговори
 • Mirjana stejic

  Dali neko zna sta se desilo sa Stejicima slave Djurdjic ! Amin

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top