Порекло Борислава Миљановића

10. април 2012.

коментара: 2

РОЂЕН: У Београду 8. новембра 1970.

РОДИТЕЉИ: Отац Данило, рођен у Сарајеву, живео у Нишу, трговац, мајка Надежда (дев. Игњатовић) из Пирота, домаћица.

КРСНА СЛАВА: Свети Јоаким и Ана (Миљановићи), Аранђеловдан (Игњатовићи)

О ПРЕЦИМА: Деда по оцу се звао Милан Миљановић, родом из села Љубомир, засеок Врпоље (Требиње), баба се звала Анка. Деда Милан се школовао за официра још у Аустроугарској, био је војно лице. Пензионисао се кад је наступила окупација, није хтео да сарађује са Немцима. Деда по мајци је Добривоје, а баба Мирослава.

РАТНА ПРИЧА: Деда Милан Миљановић је имао четири сина и пету ћерку. Један је био у четницима и погинуо у рату, звао се Ђоко Миљановић. Други стриц Борислав је био комуниста и после рата је био начелник КПД Зеница. Кад год чујем песму „У Зеницу када пођем ја“ сетим се стрица по којем сам добио име.

ПОРЕКЛО ПРЕЗИМЕНА: Имамо утврђено порекло за седам колена уназад. Родоначелник Миљан је дошао у Требиње из Даниловграда са својим оцем који је убио неког Турчина, па је цела породица морала да бежи.

АНЕГДОТА: За Миљановиће сви кажу да су лепи, згодни, паметни, швалери и надасве скромни као и сви Херцеговци (смех).

ПОРОДИЦА: Супруга Ксенија (дев. Стефановић) из Београда (мајка јој је из Босне, а отац из Бабушнице код Пирота). Ћерке Нина и Лола.

БИОГРАФИЈА: Школовао се у Београду. Правни факултет завршио 1995., магистрирао комуникологију 2002. године и докторирао на Факултету политичких наука 2009. Предаје на постдипломским студијама ФПН на предмету Односи с јавношћу. Више од 10 година радио као новинар (БК телевизија, ТВ Политика, Студио Б, Експрес, Блиц и Политика). Водио некад веома популарни ток шоу „Гравитација“ на БК ТВ. Био званични представник за односе са јавношћу Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића. Од 2002. је генерални директор „McCann Erickson Public Relations“ агенције, која је 2011. променила име у “Represent Communications”. Члан је ИПРА (International Public Relations Association), ДСОЈ (Друштво Србије за односе са јавношћу), САМ (Српска асоцијација менаџера), УКД (Удружење корпоративних директора), Удружења Ист-Вест Бриџ и НАЛЕД-а.

 

Наредни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Djordje

    Postovani,
    brastvenice i zemljace ako mogu da Vam pomognem u istrazivanu korijena javite mi se na mail. Pozdrav!

  2. Koki-s.Gnjilan-Pirot,066-8350235

    Pozdrav druze i svaka cast . Javi se kad mozes. Svako dobro !