Poreklo Borislava Miljanovića

10. april 2012.

komentara: 2

ROĐEN: U Beogradu 8. novembra 1970.

RODITELJI: Otac Danilo, rođen u Sarajevu, živeo u Nišu, trgovac, majka Nadežda (dev. Ignjatović) iz Pirota, domaćica.

KRSNA SLAVA: Sveti Joakim i Ana (Miljanovići), Aranđelovdan (Ignjatovići)

O PRECIMA: Deda po ocu se zvao Milan Miljanović, rodom iz sela Ljubomir, zaseok Vrpolje (Trebinje), baba se zvala Anka. Deda Milan se školovao za oficira još u Austrougarskoj, bio je vojno lice. Penzionisao se kad je nastupila okupacija, nije hteo da sarađuje sa Nemcima. Deda po majci je Dobrivoje, a baba Miroslava.

RATNA PRIČA: Deda Milan Miljanović je imao četiri sina i petu ćerku. Jedan je bio u četnicima i poginuo u ratu, zvao se Đoko Miljanović. Drugi stric Borislav je bio komunista i posle rata je bio načelnik KPD Zenica. Kad god čujem pesmu „U Zenicu kada pođem ja“ setim se strica po kojem sam dobio ime.

POREKLO PREZIMENA: Imamo utvrđeno poreklo za sedam kolena unazad. Rodonačelnik Miljan je došao u Trebinje iz Danilovgrada sa svojim ocem koji je ubio nekog Turčina, pa je cela porodica morala da beži.

ANEGDOTA: Za Miljanoviće svi kažu da su lepi, zgodni, pametni, švaleri i nadasve skromni kao i svi Hercegovci (smeh).

PORODICA: Supruga Ksenija (dev. Stefanović) iz Beograda (majka joj je iz Bosne, a otac iz Babušnice kod Pirota). Ćerke Nina i Lola.

BIOGRAFIJA: Školovao se u Beogradu. Pravni fakultet završio 1995., magistrirao komunikologiju 2002. godine i doktorirao na Fakultetu političkih nauka 2009. Predaje na postdiplomskim studijama FPN na predmetu Odnosi s javnošću. Više od 10 godina radio kao novinar (BK televizija, TV Politika, Studio B, Ekspres, Blic i Politika). Vodio nekad veoma popularni tok šou „Gravitacija“ na BK TV. Bio zvanični predstavnik za odnose sa javnošću NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića. Od 2002. je generalni direktor „McCann Erickson Public Relations“ agencije, koja je 2011. promenila ime u “Represent Communications”. Član je IPRA (International Public Relations Association), DSOJ (Društvo Srbije za odnose sa javnošću), SAM (Srpska asocijacija menadžera), UKD (Udruženje korporativnih direktora), Udruženja Ist-Vest Bridž i NALED-a.

 

Naredni članak:

Komentari (2)

Odgovorite

2 komentara

  1. Djordje

    Postovani,
    brastvenice i zemljace ako mogu da Vam pomognem u istrazivanu korijena javite mi se na mail. Pozdrav!

  2. Koki-s.Gnjilan-Pirot,066-8350235

    Pozdrav druze i svaka cast . Javi se kad mozes. Svako dobro !