Ћалић

17. марта 2012.

коментара: 6

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

 1. Сава Попадић

  Ћалића има у Ржаници код Александровца у Жупи. Крајем 18. века из области Мораче (Црна Гора) доселио се Гаврило са своја три сина: Смиљко, познатији као Ћала, Милан-Мина и Радивоје – Ћоса (Имао слабу браду-ћосав). Од њих су се развила три братства: Ћалићи, Минићи и Ћосићи. Ћалићи су остали у Ржаници, Минићи су се развили у суседном Тршцу а Ћосићи су се преселили у Витково. Те фамилије и данас тамо постоје.

  • Maki

   Prijatelju ja to i pričam negdje od Trstenika da potičemo ĆALIĆ I slavimo sv.Jovana

   • Aleksa Ćalić

    Ja sam poreklom iz Dalmacije iz sela Brgud cuo sam da se prezime prvi put spominje 1721 god deda mi je rekao da se jedan Aleksa Ćalić doselio iz like u dalmaciju oko 1790

   • Сава Попадић

    Има Ћалића у Крушевцу и његовој околини (Г. Кошеви, Глободер) али они су директни потомци Ћалића о којима сам напред писао. Ови Ћалићи су пореклом из северне Црне Горе, Васојевићи и сви славе Св. Архангеле Михајла и Гаврила (традиционална слава свих Васојевића).

 2. dane

  Ćalića je bilo u Srbu(Kupirovo),nedaleko od Srbskog klanca.Slave Sv.Jovana Krstitelja.Deo tih Ćalića se seli u okolinu Subotice 1929.,deo u Apatin,a deo ostaje tamo do rata devedesetih.Odakle su došli u Kupirovo nije mi poznato,ali bih voleo da saznam.