Таталовић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Таталовић

Таталовић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (5)

 • Sasa

  Poreklom smo iz like. Partizanska dreznica. Slavimo Svetog Jovana.

  Molim vas da mi, ako posedujete, podatke o poreklu ovog prezimena posaljete na navedeni imail.
  Unapred hvala.

  Одговори
 • Dejan

  Poreklom iz Like,Partizanska Drežnica,slava-Sveti Jovan

  Одговори
 • Душан

  Прво помињање презимена Таталовић, које сам пронашао у књизи Горњокарловачка епархија, је из 1754 године кад једна петочлана српска делегација иде у Крањ , да ли због спора са Франкопанима или због одузете земље за изградњу цесте. У делегацији је и капетан Таталовић. Иначе Таталовићи живе у више села у Дрежници. Моји су из Булића, Сви славе Јовањдан. Сад наводно има и Хрвата Таталовића, После рата пуно нас се колонизовало у Бајмок.

  Одговори
 • Бранислава

  Моја мајка Љубица се презивала Таталовић,из Партизанске Дрежнице,од оца Радета рођен 1907 ,и није Лика већ Горски Котар.То је тромеђа Лике, Кордуна и Баније.Мој деда је славио Св.Јована.Деда је говорио да има више Таталовића, и славе разне славе, а они који славе Св.Јована су у сродству

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top