Станар

16. марта 2012.

коментара: 5

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

 1. Milica Stanar

  .Moj otac ilija, njegov otac Dmitar(Darda 1988) ,đed Ilija(1966),prađed Jovo(1943) čukunđed Stojan zvani Medonja su iz zaseoka Prosinje u Kobiljaku(opština Dvor).Jedan profesor, čija je žena od Stanara, je našao u Pančevu knjige gde piše da se zbog plemenskih sukoba porodica iselila iz Crne gore i naselila kod Sarajeva(Stanarevići)kod Doboja,na Baniju i u Ukrajinu U Ukrajini su promenili prezime ,a našao je i ikako se sad prezivaju.Neki od Stanara su 1946 odselili u Prigrevicu kod Apatina,Drugi su išli u Dardu kod Osjeka,za Novi Sad,Beograd…

  • Krsto Stanar

   Pozdrav familijo, dugo vec trazim neke informacije za nase sa Banije. Prosto mi je neverovatno da se ne znamo, moj djed Petar iz Kobiljaka se zenio kazu 5 puta al decu ima iz dva braka samo. Moj pokojni otac Branko je imao (jos su zivi) bracu Stevu i Mileta, sestre Ana, Milka i Borka. Sveti Georgije je nasa slava. Imam familiju i u pomenutoj Prigrevici al nikako da saznam odakle smo dosli pa me jako zanima ta prica kako smo dosli iz CG, preko Stanara kod Doboja. Kako da dodjem do te knjige iz Panceva? Imas li neki kontakt ? Hvala puno i bice mi drago da procitam jos nesto od tebe!

  • Лука Станар

   Да ли је могуће доћи до те књиге или неког другог извора?

 2. Лука Станар

  Поздрав свим Станарима,
  Моји Станари су из Оштре Луке (бивша општина Сански Мост), славе Св. Николу.Није ми познато поријекло презимема, иако имам доста занимљивих запажања.Према причи коју сам чуо од својих ми смо добили презиме по некој жени која је некада давно доселила у Оштру Луку са дјецом.По томе што су се тамо настанили добили су име Станари.
  Истражујући по разним књигама и шематизмима пронашао сам да се наше презиме помиње у сљедећим селима:
  Оштра Лука, Дубица,Ведовица (такође славе Никољдан), Бодеграј, Рајић, Пакленица, Кобиљак, Горњи Жировац, Глина, Бојна, Чађавица.

 3. milan stanar

  Ja mislim da su Stanari vlasi