Порекло презимена Селак Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Селак

Порекло презимена Селак

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (2)

 • Стево Селак

  Поштовани,

  Ја сам Стево родом из Поткозарја и славим славу Св. Вартоломеј-а и мени је отац причао да смо се прије презивали Кецман,али смо промјенили презиме због сукоба са Турцима. Наводно се један брат женио и била су ту као 3 брата 1 од те браће се женио за 1 дјевојку, али кад би се женио неки бег би морао да спава са младом па су младожењина брађа убили бега и тако побјегли у неко село Поткозарја и кад су дошли узели су презиме Селак.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  СЕЛАК (к), у Рипцима (Прозор). Селаци су старином “из Херцеговине“. (Не наводи се мјесто). Род су им „Херцеговци Планинићи на Планини“. У Рипце су дошли прије „сто година“ (79:85).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top