Порекло презимена Стојков

15. марта 2012.

коментара: 5

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

 1. Goran

  Ja sam Goran Stojkov i sada živim u Vlasotincu , moje poreklo vodi iz Radojeva u Banatu. Slavimo svetog Jovana. Ali ne znam odakle su se doselili u Radojevo moji preci. Ako neko nešto zna neka napiše. Hvala i pozdrav. . .

 2. Milan Stojkov

  Moje ime je Milan Stojkov iz Bele Crkve u Banatu, krsna slava Sv. Pantelejmon
  Poreklo nam je iz sela Jasenova izmedju Bele Crkva i Vrsca. Deda se zvao Zivojin (baba Mitra) a pradeda Milan (prababa Katica). Ako ima jos Stojkova neka se jave…

  Pozdrav i srecna slava svima koji danas slave

 3. aleksandar stojkov

  slava od vajkada sveti nikola,poreklo od starih iz preloga koji su došli pod turskom rukom iz makedonije,vekovima naseljeni u slavoniji i raseljeni po vojvodini

 4. Саша Панчевачки

  Стојкови у Долову такође славе Светог Николу. У питању је породица Стојков-Ненадов. По Јовану Ердељановићу породица је у Долово дошла из Старчева, али у попису цивила Омољице 1764.године помиње се Ненад Стојковић.Због тога сматра се да је зачетник ове породице био управо Ненад који је са породицом дошао из Омољице а не Старчева !
  У Омољици је Јован Ердељановић забележио породицу Стојков-Врапчеве који славе Св.Николу такође, а у Омољицу су дошли из Србије !

  Што се тиче најстаријих предака ове породице забележених у матичним књигама је био Петар Стојковић (1737-1817).

 5. Branislava

  Moje devojačko prezime je Stojkov. Tata Branislav, deda Milorad, pradeda Stanko koji je poginuo u II svetskom ratu negde kod Loznice. Pradeda je živeo u Čurugu, a tata se oženio u selu pored gde i sada živimo (Bačko Gradište) slavimo svetog Jovana 20.01.