Порекло презимена Рајић

8. марта 2012.

коментара: 17

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (17)

Одговорите

17 коментара

 1. Саша Панчевачки

  Породица под овим презименом живи у Долову од 18.века. Славе Светог Николу и сматра се да су им преци дошли из Србије и населили Долово. Као најстарији под овим презименом помињу се Никола Рајић (1782-1839) а његов отац могао би да буде Стефан Рајић (1737-1832). у Алибунару се појављују Рајићи и Рајић-Мрзини што славе Светог Николу !
  У Дупљаји има Рајића (Никољдан) пореклом од ћурчије који је дошао из Србије !

 2. Daliborka

  Moje poreklo Rajica vodi iz Like, iz Hrvatske… Moj deda je sedamdeset ih godina dosao u Beograd, posle rata se njegova rodbina preselila u Vojvodina, osim jednog brata koji je ostao u Donjem Lapcu ali je prezime promenio u Raic da bi mogao da ostane u Hrvatskoj… Moj rodjeni brat je naravno Rajic i zivi na Nbg, jedini je dedin potomak jer su nam i otac i deda umrli… Pozdrav za sve Rajice…

 3. Raja

  Носим ово презиме са поносом иако врло мало знам о истом.
  Деда је веома рано остао без родитеља тако да је њега и сестру отхранила њихова тетка. Знам да је рођен у Томашевцу а већи део живота провео у Шиду, одакле и ја потичем.
  Славимо Св. Јована.

 4. Miodrag Raici

  Порекло ми је из Баната, село Иванда, (српско село), Румунија, Жупанија Тимиш. Не знам одакле су дошли предци. Прадедин брат је побегaо преко границе и његови потомци живу у Београд. Самном ће се изгубити име пошто имм само 2 ћерке. Име ми је писано тако да би могли румуни правилно да га изговоре.

 5. Goran Rajic

  Ima nas i u Smederevu…i ima nas dosta….
  Deda,Dimitrije Rajic,rodjen u Ralji kod Smedereva,1913god..Njegov otac,odnosno moj pradeda se zvao Bogdan.To je sve sto znam o njegovom ocu.I u Ralji jos uvek ima Rajica,sa kojima sam u srodstvu,naravno.

 6. Goran Rajic

  Ne znam puno o poreklu prezimena Rajić,uglavnom se pominje da vodimo poreklo iz Crne Gore i delom iz Hercegovine, ali znam da u Dragačevu (Guča) ima “zaseok” Rajića, da slave Arandjelovdan, znam da nam je familija čuveni Tanasko Rajić…