Poreklo prezimena Kljajević

7. mart 2012.

komentara: 3

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. ivan

    napisite sve o kljajevicima

  2. Dragiša Srejić

    Poznajem trojicu divnih ljudi prezimena Kljajević.
    Đoko Kljajević iz Bijelog Polja. !985. godine živeo i radio u Sloveniji kao oficir granične službe tamo negde u Dravogradu.
    Mileta Kljajević, Protojerej Stavrofor na službi u Pljevljima. Rodom iz Pljevalja.
    Milonja Kljajević, inž.arhitekture iz Prijepolja.

  3. Filip Kljajevic

    Kolijevka prezimena Kljajevic je u selu Bliškovo u srcu koga izvire rijeka Ćehotina, predio poznat kao vraneska dolina u opstini Bijelo Polje, Crna Gora. Prezime nije brojno I svi potomci su od 4 brata od koja su 3 ostala u tom selu a cetvrti odselio nadomak mosta na tari na putu pljevlja zabljak zato imamo to prezime I tamo ali svega nekoliko familija unazad 50 godina koje su danas mnogo brojnije sa svojim potomcima. Dok ova 3 brata koja su ostala u selu Bliskovo poznati kao Ćebo, Kurt I Derdemez kako su ih popularno zvali I kako se danas ti Kljajevici jos uze dijele na potomke jednog od ta 3 brata. Nastanak prezimena nije tacno poznat I ima nekoliko verzija ali se zna da navodno Konjevici nasli dvije bebe djecaka ispod smrce kako placu ostavljeni u pometnji krvne osvete koju je njihov otac napravio nekom agi toga kraja I po legendi konjevici su ih podigli I otada su oni nastanili to selo sa tim prezimenom koje se ne zna kako su dobili. Kasnije od jednog i jedinog potomka ta dva brata nastaju ova 4 koja smo gore pomenuli odakle se rodoslov zna I prati.