Порекло презимена Милетић

24. фебруара 2012.

коментара: 27

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛЕТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Милетић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Милетић

Хаплогрупа: I2a DN

Порекло: Рибаре, Крушевац, Србија

Крсна слава: Оци

Контакт:
_________________________

Милетић

Хаплогрупа: E1b род А

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Презиме Милетић је широко распрострањено међу Србима. О махом црногорском огранку Милетића прилог је послао наш сарадник Борис Милетић:

Милетић, Бјелоши (Цетиње); Папратница, Глухи До и Дупило (Црмница); Котор 1335. год.; Паштровићи; Кчево (Озринићи), Цетиње 1335. год.; Леденице више Рисна 1650. год. дошли са Кчева (Чева), Цетиње; Цетиње; Залази (Његуши), Цетиње, од њих су у Србији, Муо, Прчањ и Котору (Бока Которска), Орешкој улици (Пјешивци), од Лукенција из Залаза су и у Кличевцу (Ваљево) од 1857. год. и Милешић и Срећковић од 1866. год.; Жањевице (Гатачка Површ) поријеклом из Никшића (Црна Гора); Херцег-Нови; Жупа Никшићка као: Грбљановић поријеклом су из Грбља, од њих (1860. год.) су у Глибавцу (Никшић) и Бару; у Поља (Пива) из Жањевице (Гацко), ту из Грбља; Брестовик (Ластва Паштровска) 1399. год. до 15. в.; Боково (Ријека Црнојевића); код Рисна; Ровца, једни су старинци, а други досељеници из Босне; Подгорица; Тијане (Доње Драгачево), Србија, сродници Чарапића и Чупића, огранци су Ћала (Ћалова), досељеника из Дробњака око 1700. год.; у Шекуларима (Горњи Васојевићи) они су потомци Комнена Барјактара

Милетићи, братство у Дупилу

Милетићи, братство у селу Долу

Милетићи, старо братство у Бјелошима

Милетићи, род у Прчању

КРСНА СЛАВА: Аранђеловдан

 

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:

Коментари (27)

Одговорите

27 коментара

 1. djordje vostinic

  ja znam da se moj cukun deda preziva miletic , zvao djordje, kamenica kod kraljeva

 2. Nikola Miletic

  Moji Miletic su sa Ulinja, Gacko istocna Hercegovina. Slavimo svetog Djordja ja sam u mojoj porodici prva generacija rodjena van Ulinja. Po porodicnom predanju dosli smo sa Ravnog, Piva negde oko 1850 na Ulinje i druga grana se sa Ravnog odselila u Vrbu a vecina ih ostala na Ravnom.

 3. Ljubisa Miletić

  Moji Miletići su u selu Miletići u Republici Srpskoj, opština Mrkonjić Grad. Po riči djeda došli su negdje iz Krajine u selo Pecka kod izvora Sane, a kasnije su se preselili u Miletiće. Slava Sv Jovan Krstitelj.

  • Петар Грабеж

   Здраво Љубиша!
   Ми Грабежи имамо предање да смо постали од Милетића који су били баш у том селу код Пецке и Мркоњић Града.
   Поздрав из Растоке код Рибника!

 4. Сава Попадић

  Исто презиме не значи сродност. До 1851 године презимена су се добијала по имену оца уз суфикс -ић. Дакле јасно је да сви Милетићи имају претка по имену Милета. Слава може бити доказ сродности.
  Милетићи је често презиме. Има их у селу Ржаница код Александровца. Истражујући порекло ржаничких фамилија ради писања монографије РЖАНИЦА ЖУПСКА крстарио сам Полимљем у Ц. Гори и сазнао да су Милетићи пореклом из села Луге (Ц.Г:). Тако сам сазнао зашто смо их сви називали Лугавцима, што ни они нису знали. Славе славу Васојевића, Св. Архангел Михајло.