Порекло презимена Милетић Reviewed by Momizat on . [toggle title="ТЕСТИРАНИ МИЛЕТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Милетић Хаплогрупа: R1a општи кластер Порекло: Александровац, Србија Крсна слава: Контакт: _________ [toggle title="ТЕСТИРАНИ МИЛЕТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Милетић Хаплогрупа: R1a општи кластер Порекло: Александровац, Србија Крсна слава: Контакт: _________ Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Милетић

Порекло презимена Милетић

ТЕСТИРАНИ МИЛЕТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ

Милетић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Милетић

Хаплогрупа: I2a DN

Порекло: Рибаре, Крушевац, Србија

Крсна слава: Оци

Контакт:
_________________________

Милетић

Хаплогрупа: E1b род А

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

Презиме Милетић је широко распрострањено међу Србима. О махом црногорском огранку Милетића прилог је послао наш сарадник Борис Милетић:

Милетић, Бјелоши (Цетиње); Папратница, Глухи До и Дупило (Црмница); Котор 1335. год.; Паштровићи; Кчево (Озринићи), Цетиње 1335. год.; Леденице више Рисна 1650. год. дошли са Кчева (Чева), Цетиње; Цетиње; Залази (Његуши), Цетиње, од њих су у Србији, Муо, Прчањ и Котору (Бока Которска), Орешкој улици (Пјешивци), од Лукенција из Залаза су и у Кличевцу (Ваљево) од 1857. год. и Милешић и Срећковић од 1866. год.; Жањевице (Гатачка Површ) поријеклом из Никшића (Црна Гора); Херцег-Нови; Жупа Никшићка као: Грбљановић поријеклом су из Грбља, од њих (1860. год.) су у Глибавцу (Никшић) и Бару; у Поља (Пива) из Жањевице (Гацко), ту из Грбља; Брестовик (Ластва Паштровска) 1399. год. до 15. в.; Боково (Ријека Црнојевића); код Рисна; Ровца, једни су старинци, а други досељеници из Босне; Подгорица; Тијане (Доње Драгачево), Србија, сродници Чарапића и Чупића, огранци су Ћала (Ћалова), досељеника из Дробњака око 1700. год.; у Шекуларима (Горњи Васојевићи) они су потомци Комнена Барјактара

Милетићи, братство у Дупилу

Милетићи, братство у селу Долу

Милетићи, старо братство у Бјелошима

Милетићи, род у Прчању

КРСНА СЛАВА: Аранђеловдан

 

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (24)

 • DRAGAN PETROVIC

  DA LI BI NEKO MOGAO DA PRONADJE OD STRUCNJAKA VEZU SA MILETICIMA IZ DUBNICE OPSTINA SJENICA KOJI SU DOSLI U VREME VELIKIH SEOBA U SELO MLADENOVAC DA LI IMAJU VEZE SA RODOVIMA IZ CRNE GORE ILI SU ZASEBAN ROD .?KRSNA SLAVA SVETI SIMEON STOLPNIK

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Милетић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Милетић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Горњи Лајковац
  -Лесковице
  -Кадина Лука
  -Кличевац
  -Стубао

  Одговори
 • boca

  Moja majka je rodjena Miletic iz Sarajevskog polja, tamo su moji preci dosli iz Crne gore, Crmnice ili okoline Rijeke Crnojevica, prije otprilike tristo godina, ali slave Sv Savu… vjerovatno su promjenili u seobi.

  Одговори
 • Оливера Жаревац

  Familija Miletić postoji i u selu Lopaš ( Opština Trstenik). Došli su iz Pepeljevca ( Opština Kruševac). Slave Sv. Pantelejmona, 9. avgusta.

  Одговори
 • Srdjan Miletic

  Moj pradeda je sahranjen u mom mestu,na seoskom groblju,kao i moj deda i otac.pradeda je ziveo 72 godine,umro je 1947.stari su mi pricali da smo dosli negde iz crne gore,pocetkom 19 veka,prvo u rasku,pa preko kopaonika ovde.slavimo djurdjevdan ili jesenjeg svetog djordja,16 novembra.zivimo u selu modrica,10 km juzno od krusevca,u podnozju jastrepca.

  Одговори
 • Miletin

  Мислим да је преѕиме Милетин и Милетић истог порекла. Само то треба доказати. Верујем да су се у току сеоба раселили и ту асимилирали па ѕато има и Милетића и Милетина свуда у свету, православних и католика, разних националности и разне славе славе..

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Милетић, по местима пребивалишта. Према књизи Станоја Мијатовића „Белица“.

  -Андровица
  -Рамново
  -Беочић
  -Шуковац
  -Багрдан
  -Пањевац

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Милетић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Марковац
  -Губеревац
  -Теверич
  -Вишевац
  -Лапово
  -Црни Кал
  -Велики Крчмар

  Одговори
 • Милутин Милетић

  da li možete da mi saznate nešto više o Miletićima iz sela Mozgova krej Aleksinca, naime moj deda je iz tog sela ali ne znam više ništa od toga, inače krsna slava nam je Mitrovdan

  Одговори
 • Slobodan

  Мој прадеда,Анђелко, се презивао Милетић,и дошао је у Куршумлију 1878 године, из села Ковачица ,које се налази на Бајгори ,Ким.Ту, у то село су се населили ,по причи , из села Сврке, које се налази у Црној Гори, горња Морача, Колашин. Славимо славу Свете Враче,Кузмана и Дамјана.Изгледа да смо се у село Сврке доселили нај вероватније из околине града Скадра.

  Одговори
 • Nenad

  Moji Miletici zive u Raznju.Slava nam je Djurdjevdan.Neznam puno o poreklu odkle su se doselili.Znam da je moj cukun deda sahranjen u Raznju pra deda i deda.Pra deda mi se zvao Svetomir,deda Dusan.A pra dedin otac je sahranjen u porti crkve i bio je prota ali nikakvi dalji podaci ne postoje .Pa ako neko ima bilo kakve podatke o toj familiji Miletica voleo bi da me kontaktira.

  Одговори
 • Zarko

  Postovani citaoci, imam pitanje u vezi ovog prezimena, tj porekla, baka mi je iz Djunisa, sela kod Krusevca, devojacko joj je Miletic, po ocu Zarku Mileticu, znam jako malo gotovo nista, ko ima neke informacije molim da se javi porukom na moj mail [email protected] ili na moj telefon 0605260101, hvala unapred.

  Одговори
 • NESO

  POZDRAV. JA SAM IZ SELA STANOVI KOD DOBOJA, REPUBLUKA SRPSKA. U STANOVIMA I GRABOVICI IMA OKO 40 KUCA MILETICA I SVI SLAVIMO SV SIMEONA BOGOPRIMCA. STO SE TICE NASEG PORJEKLA POSTOJE ODREDJENA SAZNANJA DA VODIMO PORIJEKLO IZ OKOLINE KOLASINA. OD PODATAKA ZNAM DA SE MOJ PRADJED ZVAO TRIVUN ALI NEMAM PODATKE KADA SE DOSELIO U STANOVE ZNAMO SAMO DA SE MOJ DJED RODIO U STANOVIMA 1906 GOD. AKO NEKO NESTO VISE ZNA VOLIO BIH DA MI JAVI

  Одговори
 • Zorica

  Pozdrav,majka mi je iz sela Varos -Razanj, naseljeni su iz Stimlja prezime Miletic,nekada je krsna slava bila SV. Arandjel kasnije kad se doselili prevedena u Mitrovdan.po nekoj prici sam cula da su dosli oko 1900 god. Interesuje me da li su po nekoj liniji crnogorci i ko je dosao u s. Varos

  Одговори
 • Ognjan Miletic

  Banja Luka
  Moje pleme su Pivljani ,Hercegovci
  Rasuli se po Jugi,slavimo Slavu.Sv Iliju,u Banja luci imamo svoju ulicu
  Ako iko ima saznanja,neka se javi na +38766210531

  Одговори
 • Никола

  Mоја породица је прије овог рата живјела у Сарајевском пољу у мјесту Раковица насеље Зеник.Имали смо ђедовог рођака који је живио на Башчаршији са својом породицом.Ту су се доселили 1700 и неке из Црне Горе .У селу Вела постоје гробна мјеста из тог периода.Потичемо од презимена Дрекаловићи из племена Кучи.До расељавања је дошло због сукоба са Мехмед пашом Бушатлијом Скадарским тада смо избјегли у Ровце и боравили ту неко вријеме.Послије овог сукоба дио братства се вратио на старо станиште а дио продужио на сјеверозапад Пива и даље ка Сарајевском пољу.Наша слава је св.Сава а храм у Блажују слави славу св.Саву.Речено нам је да је наша слава била св.Архангел Михаило што је дошло до промјене славе не знам.Знамо да су била троица браће Тоша од гога су Тошовићи,Вукашин од кога су Вуковићи и они од страине прислављају св.Саву и Милета од кога су Милетићи.Сада смо се раселили па нас има у И.Сарајеву,Бијељини,Лозници,Београду ,Скопљу и Вишрграду где сам ја са породицом .

  Одговори
 • Ivica milrtic

  Милетић презиме у Купинову,општина Куршумлија.Крсна слава Петровдан.Досељени из Коритника(село)на .)ако неко има неки податак нека се јави.Ивица 0612163100

  Одговори
 • Gordana

  Moja baba je bila devojacki Miletin, poreklom iz Kikinde. Sta je sa tim prezimenom?

  Одговори
 • Војислав Ананић

  МИЛЕТИЋ (п,к). Милетићи (п), у Жањевцу, Вучеву и Автовцу (Гацко), Радешини (Коњиц), Дврсници и Чавшу (Попово), Влаки и Сливници (Бобани, Требиње), Мишљену (Љубиње)… У Жањевац су дошли из Никшића: побјегли су што су за „турску награду” убили неког Црногорца. У Вучево су доселили из Жањевца „за војницима продајући им млијеко“. Славе Ђурђевдан. У Радешине је неки Милетић прешао из Турије (Коњиц), а у Турију је дошао из „средње Херцеговине“ (59:198,203,337). У Мишљен је Милетић дошао из Чавша „на мираз“ (155:685). Милетића има у Дврсници, Долу и Чавшу (Попово). У Дврсници су, према предању, од српског јунака Милете војводе. У овом селу је кула за коју се прича да је кула тог јунака. У једној народној пјесми помиње сц Милета војвода и његова кула у Дврсници. Из Дврснице су Милетићи избјегли у Чаваш. У селу До су старином с Влаке у Бобанима. Славе Аранђеловдан (84:75,165, 182.186). Милетића је било и у Крајковићима (Шума требињска). Милетићи (к) су у Прослапу (Прозор). Дошли су 1918. године из Доброг Села (Читлук) и настанили се у засеоку Шпиљи (79:80). Род Милетића је, у 18. вијеку, био раширен у Попову. У Беленићима се спомлњу 1709, у Ораховом Долу 1710. и Кијев Долу 1748. године. Различитог су поријекла (214/5:107.108).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • miodrag miletic

  ja sam iz selo zerovnica kosovska mirovica moj deda ognjan dosao iz korilja kos mitrovica slavimo slavu sveti jovan ,pradeda se zvao radivoje mileic iz korilja

  Одговори
 • djordje vostinic

  ja znam da se moj cukun deda preziva miletic , zvao djordje, kamenica kod kraljeva

  Одговори
 • Nikola Miletic

  Moji Miletic su sa Ulinja, Gacko istocna Hercegovina. Slavimo svetog Djordja ja sam u mojoj porodici prva generacija rodjena van Ulinja. Po porodicnom predanju dosli smo sa Ravnog, Piva negde oko 1850 na Ulinje i druga grana se sa Ravnog odselila u Vrbu a vecina ih ostala na Ravnom.

  Одговори
 • Ljubisa Miletić

  Moji Miletići su u selu Miletići u Republici Srpskoj, opština Mrkonjić Grad. Po riči djeda došli su negdje iz Krajine u selo Pecka kod izvora Sane, a kasnije su se preselili u Miletiće. Slava Sv Jovan Krstitelj.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top