Љубоја

23. фебруара 2012.

коментара: 3

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

 1. prezime ljuboje navodno potiče iz mjasta slato nevesinje i da je navodno u srod tvu sa prezimenom kašiković. da su se doselili u 19. vjeku na područje trnova kod sarajeva. prvo su se naselili u mjest
  o o kijevo a zatim zbog neposlušnosti po nalogu bega preseljeni u mjesto presjenica OPŠTINA TRNOVO i
  SLAVE KRSNU SLAVU SVETOG JOVANA. NASELENI SU I NA PODRUČJU ILIJAŠA-BREZA-VAREŠ BIH.
  NAVODNO PO ZAVRŠETKU KOSOVSKOG BOJA U KOJEM JE UČESTZVOVALO NEKOLIKO BORACA OVOG PREZIMENA TE DA NISU SMJELI ČEKATI TURSKU VLAST DA JE VEĆINA ŽIVLJA NAPUSTILA MJESTO SLATO I RASELILA SE PO DRUGIM MJESTIMA. NAVODNO DA IH JE DOSTA OTIŠLO NA PODRUČJE LIVNA, A DA PREZIME LJUBOJA POTIČE IZ KRAJINE IZ MJESTA KLJUČA I DA SLAVE KRSNU SLAVU SVETI MARKO I DA NISMU U NIKAKVOM SRODSTVU.

  VOLIO BIH DA SAZNAM ODAkle su korjeni ovog mog prezimena i kad su došli na područje trnova i koliko ih je bilo brače i gdje još ima ovog prezimena. bio bih vam puno zahvalan i ako je moguće po završetku obrade da me obavjestita. nadam se da sam vam dao neke podatke koje će vam biti od pomoći.

  L

  l
  l
  i

  i

  čili
  a
  s

 2. LJUBOJA ZDRAVKO

  Ja sam Ljuboja ne Ljuboje i rodom sam iz Vareša ( selo Brgule ) i slavimo svetog Jovana . Neznam odakle je moj djed došao tu.

  • Petar Ljuboja

   Ja sam (tj. otac i djed) iz Mrkonjić grada. Živim u Trebinju, dok je većina rodbine u Mg-u (selo Kopljevići). Slavimo krsnu slavu svetog Marka. Znam da postoji mnogo predanja o porijeklu i kako sam do sada saznao o svom porijeku da se prvi put spominje na području današnjeg Stoca, tačnije neki “Ljubo” je bio vlastelin ili nešto slično i da su se njegovi potomci dalje raseljavali (Grahovo u Crnoj Gori, a i bosansko Grahovo i okolina (Ključ, Mrkonjić grad, Banja Luka itd..) Neka me neko ispravi ako griješim. Pozdrav svim zemljacima i rodbini!