Порекло презимена Лојпур Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Лојпур

Порекло презимена Лојпур

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (15)

 • baja

  poreklo porodice Baćina

  Одговори
 • Александар Лојпур

  Мој отац Ристо Лојпур рођен је 1924.г. у Херцеговини, град Љубушки. Мој деда Ђорђе Лојпур је такође рођен у Љубушком. Крсна слава је св. Димитрије. На интернету сам видео да постоји географска тачка Лојпур у Херцеговни. The Latitude and Longitude of the point Lojpur is 43.4956 / 17.8278. Такође, постоји и место Лојпур у Индији, и један хинду песник из средњег века (то сам видео на интернету пре пар годима али сада не могу да нађем).

  Одговори
 • snjezana lojpur

  Deda Danilo Lojpur rodjen u Bijeloj kod Konjica,,otac Borislav Lojpur rodjen 1945 Rastani kod Mostara.Slavimo krsnu slavu Sv.Nikola.

  Одговори
 • Radojica

  Tražim Jovanku Lojpur. Zavrsila je masinski fakultet – odsek za vazduhoplovstvo 1978. godine. Molim bilo koga iz porodice Lojpur da mi javi na e-mail piki. [email protected]. Srdacan pozdrav

  Одговори
 • jovica

  ja sam jovankin brat od strica.jovanka je umrla pre 14 god u kanadi.
  pozdrav jova lojpur

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ЛОЈПУР (п), у Старој Габели и Драчеву (Чапљина). У ова мјеста дошли су из Колојања у Доњем Храсну (59:263.264). Има их у Тасовчићима код Чапљине. Спиљанима (Коњиц) и у Мостару. Презиме је састављено од ријечи лој + пур. Лој је, као што је познало, врста животињске масти, а ријеч пур је настала од глагола пурити – пржити, пећи. Презиме је могло настати и од надимка, јер „лојпур је човјек који топи лој.“

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • SrbinHercegovac

  Moja majka se preziva dijevojacko Lojpur ,njeni su iz Gabele Hercegovina,kasnije Bijelo Polje kod Mostara. Slava Sv. NIKOLA.

  Одговори
 • Mario

  Danas sam planinario, i na obroncima Prenja naidjem na staro groblje. Samo 5 grobova. Svi su Lojpur.

  Одговори
 • Zeljko lojpur

  Ja sam poreklom iz Gabele, Hercegovina od oca Drage i majke Savete rodjene Vulic.Vec 25 godina zivim u Kanadi Slavimo slavu Svetog Nikola.

  Одговори
 • Predrag Bekan

  Zdravo Zeljko,ja sam iz Tasovcica,moj otac Tripko Bekan i tvoj otac Drago su drugi rodjaci i to preko moje babe LJube,koja je od porodice Draško iz Tasovčića,veliki pozdrav iz Trebinja za Željka Lojpura od porodice Bekan.

  Одговори
 • Srđan Lojpur

  Moj deda Stevan Lojpur je rođen u Džepima kod Konjica, kao i otac Danilo Lojpur. Slavimo Slavu Sv. Nikola.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top