Poreklo prezimena Erceg

17. februar 2012.

komentara: 22

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (22)

Odgovorite

22 komentara

  1. Mile T

    Dragi prijatelji sa prezimenom Erceg postoji velika verovatnoća da pripadate srpskom plemenu Nikšići, bar oni koji vode poreklo iz Stražica( po predanju) . Takodje postoji jedan Erceg iz Halapića kod Glamoča koji je testiran na SDNK projektu i potvrdjen pripadnik plemena i grane Y189944. Da bi to utvrdili treba Vam samo malo dobre volje i oko 20 eura. Srećno. Ko sme taj može.

  2. Mile T

    Dragi prijateli koji pripadate familijama Erceg i koji slavite Sv.Luku, možete zahvaljujući razvoju nauke da utvrdite svoje praporeklo odnosno da utvrdite da li pripadate srpskom plemenu Nikšići. Familije Erceg iz Stražica po predanju pripadaju pomenutom plemenu što bi bilo potrebno, a i poželjno potvrditi. Takodje postoji jedan Erceg iz Halapića kod Glamoča koji se testirao preko SDNK projekta i koji se potvrdio kao pripadnik plemena Nikšići i njegove mladje grane Y189944. Ko sme taj može. Srećno.