Ђого Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Ђого

Ђого

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

  • Војислав Ананић

    ЂОГО (п.м). Ђоге (п). у Горњем Храсну (Неум), Убоску, Влаховићима и Капавици (Љубиње), Колешку (Невесиње). У Горње Храсно су доселили прије 300 година“ из Мириловића (Билећа), а потичу од породице Капора. У Убоско су дошли из Рујевог Дола – махале у Горњем Храсну, а у Влаховиће из Убоска. Славе Јовањдан. У Колешком су од братства „старих Кривокапића“. Доселили су око 1846. године из Жељева гдје су неко вријеме боравили. Славе Лазаревдан (59:258,276,289.293.327). Има мишљења да су Ђоге у Храсну поријеклом од Денда из истог мјеста (84:186). Ђоге (м) су живјеле у Убоску код Љубиња (97:123). У Мосатру се помиње књижевник Хусеин Ђого за кога се тврди да потиче од Карора и да му је старо презиме Дубравчић (155:586).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top