Порекло презимена Гушић

15. фебруар 2012.

коментара: 3

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

ГУШИЋИ

(у Горњој Бијелој)

У Горњу Бијелу се, из Теоч Дола из Горње Мораче, преселио Мијајло Рашков са сином Драгојем. Старином су из Роваца, од братства Симовића.

Славе Лучиндан, а прислужују Пантелијевдан.

 

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово пријекло, 1997, приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

______________________

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Војислав Ананић

    ГУШИЋ (п,м). Гушићи (п) су у Братачу (Невесиње). Старином су из Црне Горе. Живјели су неко вријеме у невесињском селу Рогаче, одакле су око 1840. године прешли у Братач. Славе Ђурђевдан (59:213). Гушићи (м) су из Црноглава у Доњем Храсну (Неум). Старином су из столачких Дубрава, а у Црноглаву су “стари пеко 200 година”. Живјели су и у Елезовићима. У Елезовиће су доселили из Црноглава у 18. вијеку (59:278.284). Гушићи су настањени и у Мостару.

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.