Порекло презимена Степановић

5. фебруара 2012.

коментара: 31

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (31)

Одговорите

31 коментара

 1. Verica

  Moje poreklo je iz porodice Stepanovic. Ziveli su u selu Garasi pod Bukuljom (Arandjelovac). Ne znam nista o svom poreklu. Otac mi je umro pre tri godine ali nije ni on znao odakle smo doseljeni. Krsna slava je Djurdjevdan. U nekim spisima pocivseg Radomira Milosevica iz Arandjelovca stoji podatak da su Stepanovici doseljeni iz Visegrada. Veoma bih volela da saznam da li je to tacno i nesto vise o svom poreklu ali ne znam kako. Nema vise kod da mi kaze,nazalost.

 2. Ljiljana

  Rođena sam Stepanović, živeli smo u Metohiji selo Veriće, opština Istok. Neko je od tog prezimena otišo svojom voljom, neko od nas je prognan 1999. godine. Slavili smo Aranđelov dan. Pokojni otac Dragan mi je jednom rekao da su mu njegovi stari rekli da su se tu doselili od Manastira Morača. Neznam da li je to tačno. Inače njega je njegov otac Radenko dobio u 52 godini života. Koliko znam nikada nismo menjali prezime.
  Molila bih ako neko zna nešto bliže da napiše

 3. Ljiljana

  Obraćam se Jugoslavu Stepanoviću. Po onome što je napisao (a čim slavi slavu nije vlah) rekla bih da smo možda istog porekla. Već sam napisala da smo iz metohije, da je moj pokojni deda rekao mom ocu da su se doselili od manastira Morača. Slavimo slavu Aranđelov dan kao i ti. Puno pozdrava od Ljiljane Ničić rođene Stepanović