Порекло презимена Степановић

5. фебруара 2012.

коментара: 37

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (37)

Одговорите

37 коментара

 1. Verica

  Moje poreklo je iz porodice Stepanovic. Ziveli su u selu Garasi pod Bukuljom (Arandjelovac). Ne znam nista o svom poreklu. Otac mi je umro pre tri godine ali nije ni on znao odakle smo doseljeni. Krsna slava je Djurdjevdan. U nekim spisima pocivseg Radomira Milosevica iz Arandjelovca stoji podatak da su Stepanovici doseljeni iz Visegrada. Veoma bih volela da saznam da li je to tacno i nesto vise o svom poreklu ali ne znam kako. Nema vise kod da mi kaze,nazalost.

 2. Ljiljana

  Rođena sam Stepanović, živeli smo u Metohiji selo Veriće, opština Istok. Neko je od tog prezimena otišo svojom voljom, neko od nas je prognan 1999. godine. Slavili smo Aranđelov dan. Pokojni otac Dragan mi je jednom rekao da su mu njegovi stari rekli da su se tu doselili od Manastira Morača. Neznam da li je to tačno. Inače njega je njegov otac Radenko dobio u 52 godini života. Koliko znam nikada nismo menjali prezime.
  Molila bih ako neko zna nešto bliže da napiše

 3. Ljiljana

  Obraćam se Jugoslavu Stepanoviću. Po onome što je napisao (a čim slavi slavu nije vlah) rekla bih da smo možda istog porekla. Već sam napisala da smo iz metohije, da je moj pokojni deda rekao mom ocu da su se doselili od manastira Morača. Slavimo slavu Aranđelov dan kao i ti. Puno pozdrava od Ljiljane Ničić rođene Stepanović

 4. Milos

  Moje poreklo Stepanovic pojavljuje se u selu Trnovce kod Petrovca na Mlavi. Krsna slava Arandjel cukun deda mi je bio Kosta Stepanovic novinar i gl.urednik Politike pra baba Dr Ruzica Guzina (rodjena Stepanovic -selo Trnovce

 5. Сава Попадић

  Stepanovića ima u Topoli i nekim selima u okolini. Poznato je da je Karađorđev brat Marinko imao sina Stepana. Pošto su se prezimena u to vreme određivala po ocu, moguće je da su oni Stepanovi potomci. Moja pretpostavka.

 6. Dušan

  Pričali su mi stariji da ima Stepanovića u Rumi može li neko da napiše nešto o tome srdačan pozdrav

 7. Dušan

  Ja nemam puno podataka pa bih voleo da saznam neki detalj o njima