Порекло презимена Момчиловић

5. фебруар 2012.

коментара: 46

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (46)

Одговорите

46 коментара

  1. Rajko

    Pozdrav!

    Moj pradjed Staniša, rođen 1888., je uvijek govorio da su naše selo, Brdo Momčilović u Lici, oformila 3 brata Momčilovića koji su došli iz Užica ili okoline Užica. Danas u užičkom kraju živi puno Momčilovića.

  2. Vesna Momcilovic-Dojcinovic

    Privukla me je rečenica u početku je bio Momčilo …a moja priča ide koji je imao Nikolu i Uroša jedan je bio lep i lenj a drugi je lepo pevao svirao i radio.. Todorovci Crna Trava ali nam je slava Mitrovdan….ovo posle i mogu da pokupim jer imam po nešto zapisano…zanima me pre Momčila ako je to isti Momčilo odakle su dosli

  3. Marko Momčilović

    Pozdrav svima!
    Moj deda, Gojko Momčilović, rodjen je 1929 u okolini Karlovca, kordun. 1950 dosao je u Vojvodinu. Imao je polu brata Jakova. Baba (Ranka) je devojacko bila Vladic iz Vojnica.
    Slava nam je Sveti Nikola.
    Ukoliko su ova imena nekom poznata, molim da se javi jer me vuce da upoznam nekog sa podrucja odakle su mi pretci. U vojvodini nemam blize rodbine sa očeve strane.

  4. Драган Момчиловић

    Мој прадеда Јован је рођен 1896 године у селу Бишина сада општина Милићи, Република Српска. Мој стриц Душко, отац Рајко, други стриц Петко и ја сам такође рођени у селу Бишина општина Милићи. Има још пар породица Момчиловић у том селу и сви славе исту славу. Славимо славу светог краља Стефана Дечанског или ти Мратиндан. Сазнао сам да има још презимена Момчиловић у том делу Републике Српске, општина Братунац. Не знам коју славу славе. Прочитао сам све коментаре и видим да је порекло југ Србије или Лика. Нека сазнања која ја имам су да је порекло из Метохије тадашње Црне Горе, да смо се раселили под најездом турака и отишли у Крајину. Интересу је ме тачно порекло фамилије Момчиловић. Спреман сам да учествујем у финансирању израде породичног стабла фамилије Момчиловић.

  5. Dejan Ristic

    Moj deda po majci Petar momcilovic ,pradeda Vladimir,cukundeda Gorca. Dosli sa Vlasine u Bregovinu , Zitni potok .slave SV.ARANDJELA.Ima i danas livada koja se zove GORCINA LIVADA .Koliko imam informacija i danas je u vlasnistvu ali neznamo tacno gde je pa ako neko zna neka javi 0616662036