Порекло презимена Кесић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Кесић

Порекло презимена Кесић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (15)

 • Dusan Kesic

  Dobar dan Vam zelim.Zanima me poreklo svog prezimena. Korene vucemo iz Kijana iz Like, ali moj pradeda se odatle doselio (posle solunskog fronta i rada u Americi) u Vojvodinu i tu smo. Imao je 3 sina,Milana, Dusana i Vladu. Slavim Sv. Nikolu.

  Одговори
 • kesic ljiljana

  Dobar dan,Postoji selo Kesici kod Bosanskog Grahova.Odatle su svi Kesici koje poznajem.Slave Djurdjevdan.Cula sam da ih ima i u Drvaru ali i u okolini Okucana.Znam da pstoje i hrvati i Bosanci(Muslimani)koji nose ovo prezime.Primite puno pozdrava!!!

  Одговори
 • slavica

  Moja majka je od Kesica – Dusanka (1924-2013), otac joj je Nikola (oko 1880 – 1942), poreklom iz Kolunica kod Bosanskog Petrovca, a po prici su dosli u Kolonic iz Like, sa Udbine. Slava je takodje Djurdjevdan.

  Одговори
 • slavica

  Da li Vam je poznato poreklo prezimena Ovuka iz Like, Kestenovac kod Donjeg Lapca? Po prici, dosli su iz Stare Hercegovine, a nosili su prezime Cveticanin, slava sv Jovan.

  Одговори
 • Nikola Kesic

  Zdravo,

  Ja sam Kesic i zivimo u Smederevu.
  Otac mi je pricao da poticemo iz Bosne tj, selo Kesici kod Bosanskog Grahova

  Одговори
 • cedomir kesić

  moji su iz banije ,neko selo kod gline ,deda se doselio u vojvosinu pre drugog rata,kako vidim ima dosta kesica sto iz bosne sto iz hrvatske pa jedini zakljucak je da su kesici ziveli negde u srbiji i pod najezdom turaka sklonili se u bosnu i hrvatsku,tada tu bese austrougarska il granca,mozda gresim. slava je sveti nikola .

  Одговори
 • Milan Kesic

  Cela istorija prezimena Kesić

  Izdvojeno iz knjige „Golubić kod Knina“.

  Preci danasnjih nosilaca prezimena Kesić poticu iz srednjovekovne srpske oblasti Stari Vlah (oblasti izmedju Prijepolja i reke Ibar). Mnoge porodice predela Pilatovac kod Prijepolja,gde u tom periodu borave preci danasnjih Kesića,kao krsnu slavu slave Djurdjevdan.Dok pojedine porodice nova stanista nalaze na podrucju Neretve,preci danasnjih Kesića duzeg trazenja prelaze u Halepić Selo na Glamockom polju. Na tom podrucju se kod jednog Pilatovića javlja nadimak „keso“(covek koji se cesto „kesi“tj.smeje),a clanovi njihove porodice bivaju prozvani-Kesići ili Kese.U jednoj uskockoj akciji godine 1690,preci danasnjih Kesića-Kesa bivaju prebaceni u selo Trolokve kod Splita.Po okoncanju Morejskog rata 1699. godine,preci danasnjih Kesića napustaju Trolokve i prelaze u selo Golubić kod Knina.Sredinom 18.veka,pojedine porodice Kesić napustaju Severnu Dalmaciju i prelaze-vracaju se u Bosnu na podrucje Bosanskog Grahova.Prema popiisu stanovnistva iz 1948. godine, prezime Kesic biva evidentirano i u mestima: Kastel Stafilić,Kastel Novi,Omis,Drnis,Sibenik,Trogir,Split,Gracac,Delnice,Nova Gradaska,Pakrac,Slunj,Virovitica,Beli Manastir,Garesnica,Blejovar itd…

  Одговори
 • Andjela

  Pozdrav svima!
  Majcino djevojacko prezime je Kesic, moji Kesici su se nastanili u Laktasima i generacijama su tu. A porijeklom iz Grahova tj. sela Kesici. Moj pradeda Djuradj Kesic je prvi rodjen u Laktasima a prica je da je njegov deda sa zenom i sinom (ocem Djurdja) kao bebom u sepetu na magarcu dosao iz Grahova za Laktase. Slava Djurdjevdan. U Laktasima sada postoji jos jedna loza Kesica sa kojima navodno nismo u rodu, ne slavimo istu slavu.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top