Poreklo prezimena Miličić

4. februara 2012.

komentara: 9

Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: „Drobnjak i porodice u DROBNJAKU i njihovo porijeklo“, II dopunsko izdanje, Beograd, 1997, IŠ ‘Stručna knjiga’

MILIČIĆI

Miličići pripadaju plemenu Novljana i sa drugima iz toga plemena doselili su se iz Banjana, kada je naseljavana Drobnjačka teritorija.

U Drobnjaku su naselili selo Komarnicu. Prezime Miličić je vrlo staro, ali su se Miličići rano počeli dijeliti na bratstva Đurđiće, Andesiliće, Lasice i vjerovatno Tomoviće, koji su iz Drobnjaka nestali. Sada se prezimenom Miličić niko ne preziva.

IZVOR: Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: Drobnjak i porodice u Drobnjaku i njihovo porijeklo, 1997, priredio saradnik portala POREKLO Vojislav Ananić

 

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (9)

Odgovorite

9 komentara

 1. Milos

  kako se niko ne preziva miličić

  • Darko Milicic

   ja se bre Milicic prezivam ali mi je prandjed adoptiran u fameliju Milicice pre se zvao elekovic samo znam da je Famelija Milicic bila vrlo Bogata i puno zemlje imala u Vojvodinni kod jamene (Sremska Mitrovica)

 2. Diko Miličić

  Postoji veliki broj porodica sa prezimenom Miličić u selu Vilčevići Republika Srpska opština Osmaci.
  Pozdrav .

 3. Goran

  Prezime Miličić takođe postoji na Pivskoj planini, u selu Unču. Prezime je staro oko nekih 150 godina, a porijeklo vode od Krunića, bratstva iz istog sela. Slave Sv. Nikolu kao i porodica Krunić. Danas u selu opstaju samo dvije kuće Miličića, dok su se drugi raselili od Beograda, Pljevanja, Sarajeva preko Nikšića Budve i drugih gradskih centara u CG i regionu.Od poznatih Miličića porijeklom sa Pivske planine bili bi Dr. Pavle Miličića, Dr. Budimir Miličića, Dr. Danka Miličić-Pokrajac… drugi neka ne zamjere ako zaslužuju da budu a nijesu pomenuti….
  Drugo mjesto gdje ima porodica Miličić a da je meni poznato jeste Nikšićka župa, o njihovom porijeklu ne znam ništa, ali znam da nijesu u srodstvu sa Pivskim Miličićima i da slave slavu Lučindan.

 4. Ima Milicica…samo idite na sajt samo za milicice…u Vojvodini u Vrbasu…u Hrvatskoj celo ostrvo a slave Sv. Patrika…ja iz Semberije Sv. Stefana….Gradonacenik Splita bio Milicic….znam neke iz Zagreba…svi su pobegli od Turaka sa tromedje Bh CG i Hrvatske na sve strane bivse Juge….

 5. Andjelija

  Ja sam Miličić kako nema Miličića??