Poreklo prezimena Stojiljković

3. februar 2012.

komentara: 62

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (62)

Odgovorite

62 komentara

  1. Postovani, ono sto znam sto sam cuo od moga Oca da je moje poreklo iz Aleksinca. Koliko je tacno neznam. Znam da mi je deda bio visoki sluzbenik jos pre prvog rata i da je ziveo u Zitkovcu srez Aleksinac. Inace Ja nosim dedino ime Jovan koje je poznato po mnogim Krsnim Slavama. Slavim Slavu SV ARHADJELA GAVRILA sto mi je ostalo od Oca.
    Neznam mnogo o svom rodoslovu a voleo bih da znam.

  2. Natasa

    Porodica Stojiljkovic.Poreklo iz sela Krsevica okolina Vranja.Nadimak Kijanci.

  3. T

    Moj deda je iz okoline Leskovca, Blagoje Stoiljkovic, ali se preselio u Starcevo, kod Panceva, slava je Sv. Nikola

  4. Daniela

    Pozdrav,
    moje prezime je Stoiljković. Ime dede je Trajan (baba je bila Ljubica). Deda je imao jedinog rođenog brata koji je živeo u Nišu ali pod prezimenom Stojiljković. Majka, moja prababa se zvala Marija. Negde sam pročitala da potičemo od predaka koji se zvao Stoiljko i koji je , bežeći od krve osvete prvo stigao u Novo Brdo i promenio prezime u Stoiljković, a onda je odatle u 17. veku krenuo ka Nišu. Krsna slava koju prenosimo s kolena na koleno je Sveti Nikola. Danas, nas najbližih u srodstvu, tj. dece Trajan i Mladena ima 5 ćerki od strane Mladena i 6 sinova od strane Trajana, naravno plus mnogobrojni unuci i praunuci. I ja bih više da saznam o svom porodičnom stablu, pa ako se neko učini poznato..Hvala !

    • Lazar

      Da Novo Brdo moji su Stailkovic iz Draganac Sv Arhangel imamo Stankovic familiju

    • Marko

      Zdravo ,ja Sam Marko Stoilkovic is Dragovca-Slivova,kod Novo Brdo,Moj deda je bio Marko Stoilkovic I baba Zivka,citajuci knjigu poreklo I moji su preci iz sretske zupe doselili see u Dragovac zbok krvne osvete,.Da li potomci Trajana zive u Smedereu jel I ja zivim u Smederevo

  5. Vladimir

    Nenade kako ti se zovu deda i pradeda iz Donje Stražave kod Prokuplja…

  6. Dragan

    Golemo selo okolina Vranja…Prezime nastalo od cukun cukun cukun dede koji se zvao Stojilko….

  7. Zorica (Stojiljković) Vasić

    Moje poreklo sa očeve strane je selo Grajevce kod Leskovca. Moj deda zvao se Trajan, pradeda Jevrem, a prezime nosimo po nekom čukun dedi Stojiljku. Znam samo da je taj neki moj pradeda morao sa familijom da se seli kroz devet sela, jer je ubio Turčina zbog ‘prve bračne noći’. Koje je moje pravo poreklo i odakle su se doselili, dali sa Kosova ili iz Crne Gore, ne znam?! Krsna slava nam je sveta Petka

    • Daki

      A neznam zašto ali i u moju porodicu ima priča o tome kako je ubio turčina i pobegao.

      • Milica Stojiljkovic

        Kod mene u porodici se prica da je pra baba mog dede (Dragoljuba Stojiljkovica iz Leskovca) zivela u Trebinju i da je tamo jedan turcin silovao ona je uzela zarac i ubila ga je posle su se preselili u Leskovac

  8. marko

    poštovani želeo bih da saznam nešto o prezimenu stojiljković donja lomnica opština vlasotince nisam stojiljković samo pitam ako možete da mi kažete.

  9. Vladimir

    Ih “bre” Šone, koji imaš dedu Vojina iz Donje Stražave, ispade nam isti deda i pradeda … ssvrati malo na kaficu kad prođeš pored ade piše na vratima Stojiljković ..

    • Moje ime je Vladimir Stojiljkovic.Rodjen i odrastao u Loznici u zapadnoj Srbiji.Moji preci vode poreklo iz sela Licje, opstina Gadzin Han.Deda se doselio !949.godine u Loznicu.Samo cetiri porodice Stojiljkovica zive u mom gradu.Pozdrav Stojiljkovicima.

  10. Grga

    Moji se isto prezivaju tako, poreklom su iz sela Jarsenova iz okoline leskovca, a ranije su se prezivali Lukic.