Порекло презимена Спаић

3. фебруар 2012.

коментара: 38

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (38)

Одговорите

38 коментара

  1. Drekalović

    Odavno tj od 2018 niko ništa ne piše. “Svi junaci …”. Pitanje za ” spaja 1978″: Ima li u Zupcima Mijovića i koju Slavu slave? Kako sam ja čuo od prote Gorana iMA MIJOVIĆA i oni slave Sv. Nikolu. Želio bih to još jednom potvrditi? Posle ći pohasniti kako su Spaići.i Mijovići iz Kuča krajem 18 veka stigli preko Rovaca u Zupce. Gdin Ananić.je tu već blizu pojasnio.

    • spaja1978

      Тачно за Мијовиће.На Зубцима има Мијовића.Славе Никољдан 19 децембра.Живе у селу Коњско.Десетак километара од Граба.Везу Спаића Зубачких са Спаићима у Кучима једино би могао потврдити или оповргнути ДНК тест неког од Кучких Спаића.Тест са попустом је 55 еура био,мислим да је и сада.Нас двојица Спаића са Зубаца дали смо ДНК тест и добили смо резултат,али је он на заштићеном дијелу форума и немогу га сада објавити.

  2. Brana

    Pozdrav i od mene! Nas Spaica ima i u Sremskoj Mitrovici – slava je Sveti Luka

  3. Млађан Црквењаш

    Поздрав рођаци, моје презиме је Црквењаш а поријеклом смо од Спајића из Граба. Славимо Св. Јована. Мој предак Гајо Спајић је био хајдук који није хтио да да младу прву брачну ноћ и убио агу и његову пратњу па са браћом побјегао у Сарајево. Пошто нису имали куд, уселили су у једну стару напуштену цркву изнад Блажуја, село Црквине. Како нису смјели да кажу ко су и одакле су, комшије их прозову Црквењашима јер су живјели у цркви. Гајо је сахрањен недалеко од цркве 1832 године. То је све што знам о поријеклу. Ако неко од Спајића прати лозу био бих му захвалан да напише нешто више ако зна о Гаји осталим Спајићима тог огранка.

  4. spaja1978

    Rezultat testiranog Spa(h)ića iz Kuča potvrdio je da mi Spaići sa Zubaca nemamo apsolutno nikakve krvne veze sa njima.

  5. Дрекаловић

    Izvinite dopuna – štamparska greška: PROMENILI SLAVU! (ne veru)