Poreklo prezimena Milošević

3. februara 2012.

komentara: 74

[toggle title=”TESTIRANI MILOŠEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Milošević

Haplogrupa: I2a

Poreklo: Beograd, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
________________________

Milošević (Stevini)

Haplogrupa: R1a Z280 L1280

Poreklo: Jasenica, Zvornik, Republika Srpska

Jedan rod sa Vidovićima, Lazarevićima (Stevinim), Rakanovićima / Gajićima, Vasićima / Petrovićima, Lazarevićima (Ilijinim) / Filipovićima

Krsna slava: Avramijevdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: „Drobnjak i porodice u DROBNJAKU i njihovo porijeklo“, II dopunsko izdanje, Beograd, 1997, IŠ ‘Stručna knjiga’

MILOŠEVIĆI

Oni su se, kad i ostali Novljani, doselili iz Banjana, i naselili drobnjačko selo Donju Bijegu, tj. jedan zaselak Donje Bijele, koji se po njima nazove Miloševići. Sudeći po veličini naseljenog zemljišta, izgleda da su bili brojno bratstvo.

Danas se u Drobnjaku niko ne preziva prezimenom Milošević, već su se razgranali na Radoviće, Iliće, Kneževiće, Čupiće, Čarapiće, Jakiće, Đuroviće, Glođaje, Vemiće, Marinkoviće, Baljuše i Vučiniće.

Ima ih iseljenih u razne krajeve naše zemlje.

IZVOR: Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: Drobnjak i porodice u Drobnjaku i njihovo porijeklo, 1997, priredio saradnik portala POREKLO Vojislav Ananić

__________________

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (74)

Odgovorite

74 komentara

 1. Slobo

  Ima nas Miloševića u Čačku tri porodice.Mi smo iz sela Lopate u C.Gori došli u selo Istinić na Kosovu i Metohiji,odatle u selo Boljetin pa u K.Mitrovicu.Tu nas ima još par porodica. Pozdrav za sve Miloševiće od unuka Bože Boljetinca!!

 2. Milosevic87

  Poštovanje,

  Ja sam Milošević iz Slankamena kod Inđije. Slavimo Svetog Arhandgela Mihaila, koliko sam uspeo da saznam moji žive u Slankamenu od oko 1840god, koja godina gore dole, a kako sam negde čuo došli su negde iz Like, iz okoline Udbine. Ako neko zna nesto slično neka se javi.

  Pozdrav

  • boro

   mi smo milosevici u okolini kostajnice izmedu dubice i novog grada slavimo tomindan moj pranded se zvao durad a deda stojan moj otac trivo po prici koliko znam da su bili nasi u udbini potom dosli u kostajnicu a koliko sam cuo i u udbinu su dosli od nekuda. ako nesto znate vise od mene posaljite mi informaciju . imena u familiji od nasih starih su nikola bosko rade trivo stojan durad.

 3. Milošević

  Pozdrav, interesuje me poreklo prezimena Milošević u Varvarinu, slava Sv. Nikola, čukundeda isto Milošević, za dalje ne znam.

 4. Nikola Milošević

  Postovanje,
  Zovem se Nikola iz Paracina. Pra deda Djordje se doselio iz Niša (bilo je nekoliko brata) u Paraćin, krsna slava nam je Sv. Nikola. Zanima me poreklo i odakle poticemo.
  [email protected]

 5. Miroslav

  Zovem se Miroslav,Milošević, moj otac je iz sela Mažići koje se nalazi u opštini Priboj. Interesuje me poreklo svog prezimena, a jedino sto znam je da au se doselili iz sela Zabrdnji Toci koje se nalazi u opsti i Prijepolje. Krsna slava je Jovanjdan.

 6. Vera

  Poštovani,
  interesuje me poreklo prezimena Milošević iz Orlovata u Banatu, slava Sv. Alimpije. Deda Dimitrije iz opštine Vlasotince (moja majka je rođena u Gunjetini) je posle rata bio raseljeno lice, po podacima koje sam pronašla prvo u Makedoniji a potom poslat za Banat!
  Zahvalna za svaku informaciju, (putem mejla molim).
  Srdačan pozdrav

  • Marko Milošević

   Poštovana Vera,
   Poreklom sam iz sela Veliko Bonjince (10km vazdusnom linijom od Gunjetina). Slava nam je Sv. Đorđe. Što se tiče istorijskih informacija, znam samo da se moj ogranak Miloševića spustio iz sela Ostatovica oko 1908. u V. Bonjince, kad je moj čukundeda Đorđe u Bonjincu sagradio kuću. Takođe sam tokom uvida u katastar, primetio veliki broj Miloševića u bonjinačkoj mahali Dubrava, koji su možda, a možda i ne povezani sa nama.

   Pozdrav,
   Marko Milošević

 7. milosevic93

  ma svi smo mi jedno pleme,pozdrav braco i sestre !

 8. Dejan Gajić

  U mojoj familiji po očevoj strani jedni su Gajići, a drugi Miloševići. Miloševići su do 1833. živeli na Velikom Jastrebcu, a onda ih je, po oslobođenju tih krajeva od Turaka, Miloš Obrenović naselio po podjastrebačkim selima Trmčare, Sezemče i Velika Lomnica. Još za vreme boravka na Velikom Jastrebcu u ovoj familiji se rodilo muško dete koje je dobilo ime Gavrilo. Po tom Gavrilu neki iz roda su promenili prezime u Gajić. Pre Velikog Jastrebca ovaj rod je, kako se priča živeo, na Kosovu i Metohiji, a navodno su se tu doselili iz Like. Za ove poslednje podatke nisam siguran.
  Moj i-mejl je [email protected]