Порекло презимена Милошевић

3. фебруара 2012.

коментара: 87

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛОШЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Милошевић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Београд, Србија

Крсна слава:

Контакт:
________________________

Милошевић (Стевини)

Хаплогрупа: R1a Z280 L1280

Порекло: Јасеница, Зворник, Република Српска

Један род са Видовићима, Лазаревићима (Стевиним), Ракановићима / Гајићима, Васићима / Петровићима, Лазаревићима (Илијиним) / Филиповићима

Крсна слава: Аврамијевдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

МИЛОШЕВИЋИ

Они су се, кад и остали Новљани, доселили из Бањана, и населили дробњачко село Доњу Бијегу, тј. један заселак Доње Бијеле, који се по њима назове Милошевићи. Судећи по величини насељеног земљишта, изгледа да су били бројно братство.

Данас се у Дробњаку нико не презива презименом Милошевић, већ су се разгранали на Радовиће, Илиће, Кнежевиће, Чупиће, Чарапиће, Јакиће, Ђуровиће, Глођаје, Вемиће, Маринковиће, Баљуше и Вучиниће.

Има их исељених у разне крајеве наше земље.

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997, приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

__________________

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (87)

Одговорите

87 коментара

 1. Slobo

  Ima nas Miloševića u Čačku tri porodice.Mi smo iz sela Lopate u C.Gori došli u selo Istinić na Kosovu i Metohiji,odatle u selo Boljetin pa u K.Mitrovicu.Tu nas ima još par porodica. Pozdrav za sve Miloševiće od unuka Bože Boljetinca!!

 2. Milosevic87

  Poštovanje,

  Ja sam Milošević iz Slankamena kod Inđije. Slavimo Svetog Arhandgela Mihaila, koliko sam uspeo da saznam moji žive u Slankamenu od oko 1840god, koja godina gore dole, a kako sam negde čuo došli su negde iz Like, iz okoline Udbine. Ako neko zna nesto slično neka se javi.

  Pozdrav

  • boro

   mi smo milosevici u okolini kostajnice izmedu dubice i novog grada slavimo tomindan moj pranded se zvao durad a deda stojan moj otac trivo po prici koliko znam da su bili nasi u udbini potom dosli u kostajnicu a koliko sam cuo i u udbinu su dosli od nekuda. ako nesto znate vise od mene posaljite mi informaciju . imena u familiji od nasih starih su nikola bosko rade trivo stojan durad.

 3. Milošević

  Pozdrav, interesuje me poreklo prezimena Milošević u Varvarinu, slava Sv. Nikola, čukundeda isto Milošević, za dalje ne znam.

 4. Nikola Milošević

  Postovanje,
  Zovem se Nikola iz Paracina. Pra deda Djordje se doselio iz Niša (bilo je nekoliko brata) u Paraćin, krsna slava nam je Sv. Nikola. Zanima me poreklo i odakle poticemo.
  [email protected]

 5. Miroslav

  Zovem se Miroslav,Milošević, moj otac je iz sela Mažići koje se nalazi u opštini Priboj. Interesuje me poreklo svog prezimena, a jedino sto znam je da au se doselili iz sela Zabrdnji Toci koje se nalazi u opsti i Prijepolje. Krsna slava je Jovanjdan.

 6. Vera

  Poštovani,
  interesuje me poreklo prezimena Milošević iz Orlovata u Banatu, slava Sv. Alimpije. Deda Dimitrije iz opštine Vlasotince (moja majka je rođena u Gunjetini) je posle rata bio raseljeno lice, po podacima koje sam pronašla prvo u Makedoniji a potom poslat za Banat!
  Zahvalna za svaku informaciju, (putem mejla molim).
  Srdačan pozdrav

  • Marko Milošević

   Poštovana Vera,
   Poreklom sam iz sela Veliko Bonjince (10km vazdusnom linijom od Gunjetina). Slava nam je Sv. Đorđe. Što se tiče istorijskih informacija, znam samo da se moj ogranak Miloševića spustio iz sela Ostatovica oko 1908. u V. Bonjince, kad je moj čukundeda Đorđe u Bonjincu sagradio kuću. Takođe sam tokom uvida u katastar, primetio veliki broj Miloševića u bonjinačkoj mahali Dubrava, koji su možda, a možda i ne povezani sa nama.

   Pozdrav,
   Marko Milošević

 7. milosevic93

  ma svi smo mi jedno pleme,pozdrav braco i sestre !

 8. Дејан Гајић

  У мојој фамилији по очевој страни једни су Гајићи, а други Милошевићи. Милошевићи су до 1833. живели на Великом Јастребцу, а онда их је, по ослобођењу тих крајева од Турака, Милош Обреновић населио по подјастребачким селима Трмчаре, Сеземче и Велика Ломница. Још за време боравка на Великом Јастребцу у овој фамилији се родило мушко дете које је добило име Гаврило. По том Гаврилу неки из рода су променили презиме у Гајић. Пре Великог Јастребца овај род је, како се прича живео, на Косову и Метохији, а наводно су се ту доселили из Лике. За ове последње податке нисам сигуран.
  Мој и-мејл је [email protected]

 9. Dejan

  Pozdrav za sve Miloševiće ma gde god se nalazili. Živim u selu Stapari(kod Užica) i slavim sv.Luku,po knjigama iz arhiva Staparske crkve,knjiga venčanih saznao sam da mi je čukundeda Milošević Milovan,rođen 1852god.i da se oženio 1871god.živeo tada u selu Branešci(kod Užica) sa Sokić Stajkom i nastanio se u Staparima i imao šestoro dece,sve sam ih pronašao u knjigama.Potomci od njegova dva sina i dan danas tu zive.Od tada nam kumuje porodica Lukić iz Stapara(150 godina) Po pričama stigli su iz Crne Gore,postoji još jedna knjiga u arhivi nije trenutno dostupna ,da vidim da li je čukundeda rođen ovde ili je kao dete doveden. Ako neko ima bilo kakve podatke o porodicama koje su zivele tada u tom kraju bio bih veoma zahvalan na informacijama.

 10. Predrag Milosevic

  Sve ovo je besmisleno, Miloševića ima sa raznih strana, i gde god je bio neki Miloš nastali su i Miloševići, tako da poreklo prezimena nema utemeljenje. Mozete biti sa tim prezimenom od svuda i totalno nevezani sa drugim Miloševićima. Moji su poreklom iz okoline Sjenice, i kao i svi ostali pobegli od Turaka oko 1820 god i naselili Gružanski kraj oko Kragujevca.