Порекло презимена Миливојевић

3. фебруар 2012.

коментара: 137

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛИВОЈЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Миливојевић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Криви Вир, Бољевац, Србија

Крсна слава: Митровдан

Контакт:
________________________

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (137)

Одговорите

137 коментара

  1. Zdenko Mivojevic

    Pozdrav, pisem iz Doboja selo Cerovica Slava Sv.Nikola. Po djedovom predanju mi poticemo iz hercegovine okolina Gacka i Foce a dalje iz Crne Gore.
    Govorim ovo iz saznanja da je u nase selo Cerovicu vecina doselila po grobovima i crkvenim knjigama iz Crne gore (Josici, Andjelici Milivojevici Vukovici) i da su naselili taj dio. Stupio sam u kontakt sa Milivojevicima iz Stoca i Uzica, i svi imaju istu “pricu” da smo porijeklom Crnogorci a dalje se nezna. Samo Milivojevici kojih ima oko 40 kuca su podijeljeni jer neki nose nadimak Lukajici po nekom Luki koji je dosao kod zene Milivojevicke na imanje i uzeo njeno prezime i slavu. Postoji prodavnica kod ostroga koju drzi Ilija Milivojevic a slavi slavu Sv Nikola i selo Cerovo pa mozda a trebalo bi ispitati jer su nasi Milivojevici medju prvim koji su doselili ovde dali ime Cerovica.(slucajnost a mozda i nije)

  2. Aleksandar

    Zdravo! Ja Aleksandar Milivojevic, od pradjeda Dusana, djeda Dragise, oca Ljubise. Iz Aleksandrovca Pozarevackog i slava Sv Arhangel. Nesto vise ko zna hvala??

  3. Милан Миливојевић

    Поздрав!
    Зовем се Милан Миливојевић
    Родом из села Љутова код Куршумлије.
    Крсна слава Свети Никола.
    Отац – Радоје,
    Деда – Драгоје,
    Прадеда – Алекса,
    Чукундеда – Недељко,
    Наврдеда – Миливоје,
    Курђел – Милоје,
    По речима мог деде Драгоја, Милоје је имао два сина, Миливоја и Милоша.
    После убиства Милоја од стране турака, на месту које се и данас зове Милојев гроб, у близини села Љутова, Миливоје и Милош су се поделили на две фамилије, Миливојевићи и Милошевићи.
    Деда није знао да ми каже како се презивао Милоје. Такође је Деда Драгоје причао да смо порекло из Пећи, али није био сигуран.
    Уколико има неког да зна нешто више контактирај те.

    [email protected]

  4. Pozdrav, imam 22god. Zivim u Kosovskoj Mitrovici, mi slavimo slavu sv. Djordje (16 Novembra) deda mi je iz Sipolja (periferija Kosovske Mitrovice) a on koliko zna u Sipolje smo dosli iz sela Jarinje (granica izmedju Srbije j Kosmeta), interesuje me da li jos neko nesto vise zna o nama, pozdrav

  5. Aleksa Milivojević

    Zovem se Aleksa Milivojević krsna slava mije Nikoljdan.Imam 12 godina.Moj deda je iz Hercegovine iz Mostara.

  6. Sasa Milivojevic

    Zovem se Sasa Milivojevic. Zivim u selu Zvezdan,opstina Zajecar,istocna Srbija. Otac mi se zvao Radomir, deda Vojislav,krsna slava mi je Djurdjic 16. novembra. To je sve sto znam, ako neko zna nesto vise, odakle mi vodi poreklo neka javi.
    Hvala unapred.

    • Давид Миливојевић

      Поздрав,
      Моји су пореклом из Каленовца код Јагодине. Отац Дејан, деда Синиша, прадеда Тиса(надимак, вероватно је право име Тиосав или неко слично). Отац и деда су рођени у Крагујевцу. Крсна слава Св. Архангел.

  7. Milun Milivojevic

    Zovem se Milun Milivojevic iz sela Gornji Taor kod Valjeva.Slavimo sv. Nikolu a preslavljamo Spasovdan.Po jednoj staroj prici moji preci su se doselili iz
    Hercegovine i to prvi na prostor ovog sela.
    Otac-Vladan
    Deda-Tomislav
    Pradeda-Grozden
    Cukundeda-Veselin
    Navrdeda-Vlajisav
    Kurdjel-Prodan

  8. Ђорђе Миливојевић

    Поштовање свима,
    Ја сам из фамилије Миливојевић, живимо у Тополи, славимо св. Јована Крститеља.
    Отац Радован, стричеви Слободан и Милован.
    Деда Јован, имао је два брата Илију и Милана.
    Прадеда Милован Миливојевић, село Бања.
    Чукундеда Обрад Миливојевић, село Бања, дошао као сироче.
    Не знам одакле, свака информација је добродошла.

  9. Jovan

    Pozdrav svima! Ja sam Jovan Milivojevic iz Backe Palanke,otac Nedjo (poznat kao Nene). Slavimo sv. Arandjela. Poticemo iz Ljeskovice opstina Drvar i u narodu zvani kao Milivojci.

    • Ненад Миливојевић

      Поздрав Јоване, ја сам Ненад Миливојевић из Младеновца, отац Милорад је родом из Крајишника а његови су колонисти из Љесковице.

  10. Марко Миливојевић

    Поздрав свим Миливојевићима, без обзира који сте и откуд сте!
    Ја живим у Новом Саду. Имам ћерку Сању и сина Момчила, као и супругу, Ружу ( дев. Џомбета од Берковића, Подком, Херцеговина, где исто има мојих презимењака).
    Отац, пок. Бошко, рођен у Боровцу, СО Куршумлија, 1938. имао још живих два брата и две сестре, Александра и Лазара и Марију и Милосаву. Очев отац, мој деда, се звао Милован и мајка, моја баба, Аница, дев Јошановић. Деда је рођен у Пећи, Метохија, а баба у селу близу очевог, Боровца, али је по његовом предању, припадало СО Подујево, Косово.
    Ето, био дам у контакту са неким рођацима, Јошановићима из Крагујевца, који су се, део, одселили за Швајцарску.
    Славили смо и славиће ми син, а даће Бог, још и други, Светог Луку или Лучиндан.
    Отац ми је био полицајац, ја исто, па и ћерка, син још студира, ваљда неће…
    Мајка ми је Миланка Ђорђевић из Лескове Баре код Сурдулице и више о њеном пореклу ове велике фамилије ћете наћи на интернету, ако у гооглу укуцате ваташани, видећете како је човек направио родослов и како то бар приближно треба да буде…

    По усменом предању мог покојног стрица Живка Миливојевића, брата од стрица мог оца, иначе, војног лица, наши стари су се у Пећ доселили из садашње Црне Горе, а у оно време из Брда, јер су брда била саставни део имена садашње Црне Горе. Уосталом, питање је да ли је тада Пећ припадала Црној Гори, али су се ту преселили из Роваца. Стриц ми је рекао да смо Ровчани, једно старо Племе, које је у једном кратком периоду имало и своју Републику (Стварање Краљевине СХС). Код сеобе су наводно, променили презиме од Влаховића у Стајчиће, дал због Турака, дал због крви, не знам, и у Пећи се родио ђед, па као по неком пра пра ђеду Миливоју – Миливојевић, тако да испада случајно. За бабу ми је рекао да је из племена Васојевића, али ја мислим да је и она Ровчанка, само из другог ровачког села Лијештане или тсл.
    За Ровчане важи правило да су мењали, неки презимена, али Крсну славу – Никад! Светог Луку.
    Крштен сам са 3 г. ( А сад сам у 56) у Рачи (Косаничкиј) кришом, због тадашњег Комунизма, а да ћале не надрља у јавној служби). У крштеници пише да сам рођен у Мердару ( али нисам, морао поп тако да напише, због парохијских правила СПЦ), рођен сам у Новом Саду.

    Хаплогрупа сам И1, није И2, како дам очекивао, тако да сам неки Српски Викинг из Шведске или Данске, када су наши преци тамо пре живели. На једном сајту сам слично написао, а мислио сам да је то овај сајт али није или не прочитах пажљиво, да сам због тога, можда из племена Дробњака, али ми се не поклапа прича ( или је дошло до нехотичног мешања 2 племена за које нико није знао – читај – швалерација неког пра пра пра ђеда).
    ДНК сам због посла радио у полицији, тако да је то сигуран податак, није из оне добровољне ДНК приче…
    Ко жели или има сличности, нек пише, а ја ово овде оставих да се не заборави.