Порекло презимена Луковић

3. фебруара 2012.

коментара: 40

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (40)

Одговорите

40 коментара

 1. milan lukovic

  Dakle,od nikog od ovih sto gore napisase mi nista nije pomogao.Drugo,procitah mnoge knjige ,zadnja izdata 2010…autor koji nabraja porodice koje danas zive u s.Sebimilju.M.Z.Trnava,raska strana golije,gde spominje da sada u s.Sebimilju ima Pasajlica 13 kuca,11 kuca Ivanovica,3 Lukovica,zive Petrovici Vesovici…navodi kako smo mi iz plemena Drobnjaka i za to ne daje nikakav dokaz ni ko ni sta ni gde ni odakle su ti Ivanovci..Lukovici dosli tu na Goliju u Sebimije..u ostalim knjigama takdje nista.Autori svih tih knjiga su se pomamili kao da su svi koji su naselili Goliju MORALI da dodju odnekud,kao najverovatnije iz C.Gore ili Hercegovine…to meni lici na tesku budalastinu jer ispada da smo svi mi iz Hercegovine i C.Gore kao da ne postoji mogucnost da su Srbi na Goliji ili u neposrednoj blizin,i dakle u Raskoj bili odvajkada, dakle autohtoni,starosedeoci.Zato sam ubedjen da su moji Lukovici t.j. Ivanovici starosedeoci Raske i da nisu dosli niotkuda nego da ili su unisteni orig. dokumenti…a nisam video nijedan iako imam 56 godina i bio celog zivota zainteresovan za poreklo .Zato mislim da u svim tim tzv.ynalcima o doseljavanju postoje razni interesi cak i zlonamerni.Niti su moji na Goliju dosli iz Crne Gore niti iz Hercegovine..ako neko ima neki dokaz neka mi se javi…Pozdravljam sve one koji se u ovim bezargumentovanim pricam nisu nasli…

 2. Милан Луковић

  Поштовани Луковићи,
  Христос васкресе свим Луковићима да су живи и здрави, с обзиром да ово пишем на Ускрс.
  Моји су из Бање (засеок Забрежје) код Аранђеловца, по истраживању Боривоја М. Дробњаковића „Јасеница“ од 1920. до 1922. године ( линк са овог сајта https://www.poreklo.rs/2013/07/28/poreklo-prezimena-selo-banja-aran%c4%91elovac/ ) заједно са братском породицом Бојовић водимо порекло из Сјенице, славимо Св. Николу 19.12. Овде сам приметио да Луковићи који потичу из Врсјенице славе Св. Јована. Док Луковићи углавном део Црна Гора – Херцеговина Св. Николу. Ако има било ко неке информације био бих захвалан.
  С поштовањем свим Луковићима
  Луковић Милан