Poreklo prezimena Kojić

3. februara 2012.

komentara: 78

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (78)

Odgovorite

78 komentara

 1. Petar Kojić

  Napisao sam tekst, ali neće da mi objavi. Da vidim hoće li ovo da objavi.

 2. Doradjen je rodoslov Kojica 2015 sada ga imam i ja. Kojici iz klenja nastali od Koje koji je se doselio 1636 iz Dračeva opstina capljina.Kasnije od koje potomci prekrstili od Gaje u Gajice i od Isaila u Isailovice ali ta loza je ugasena.Kojici iz Klenja slave svete vrace

  • slavisa kojic

   Moji su iz Ocaga, a imajuci u vidu,da svi Kojici iz Ocaga vode poreklo iz Klenja,zeleo bih da se ukljucim u razgovor na ovu temu.Svi slave Sv. Vraceve Kozmu i Damjana osim mojih najbljizih koji su preuzeli slavu,nasledjenu sa zemljom(ognjistem) od svog ujaka, Sv. Avramije zatvornik.
   Istrazujuci,dosao sam do istog izvora -selo Dracevo,medjutim nisam siguran da li mislimo na isto.
   Postoje dva,prvo u opstini Capljina i drugo u opstini Trebinje u Popovom Polju.
   U jednoj reportazi koju sam nasao na netu, koja govori o ovom drugom dosao sam do necega sto smatram interesantnim.
   U selu postoji crkva posvecena Pokrovu Presvete Bogorodice izgradjena 1892 na temeljima stare crkve koja je bila posvecena Svetim vracevima Kozmi i Damjanu
   Mozda su nasi preci poreklom iz tog Draceva pa su sa sobom poneli kao svoju slavu i slavu iz starine.
   Ujedno,video sam sliku rodoslova ali je necitak, ako imate u nekom dobrom formatu,bio bih vam zahvalan ako mozete da mi prosledite.

 3. DEJAN

  Ja sam pisao davno … izgleda da samo mi u Krupnju (selo Lipenović) … Loznici slavimo Aranđelovdan ! Došao sam do nekih podataka tak da se pominjemo u knjigama još od polovine 18 veka …. od 1850 godine nemam nikakvih podataka .Mada su se mnoogi raselili !!! Pozdrav svim Kojićima , ma gde bili !!!Ako neko vodi poreklo odavde neka se javi , inače priča se da smo poreklom iz istočne Hercegovine !!!!

 4. Angelina

  Zdravo, ja sam poreklom iz Šapca a deda mi je iz Loznice. Slava nam je Sv.Nikola i jedino sto znam da smo poreklom od Kojica iz Srema. Volela bih da saznam sto vise o poreklu dvoje porodice, pa eto ako neko ima bilo kakav izvor/knjigu ili informaciju neka mi se javi. 🙂

  • Natasa

   Draga Angelina, moji su Kojici iz sela Belog Polja u podnozju Kopaonika. Slavimo Sv. Nikolu takodje.

   • Dragan

    Poštovani,
    Moja familija je locirana u Maloj Ivanči, nadomak Beograda. Slavimo Sv. Nikolu i ne znam od kada bitiše na toj lokaciji. Postoje spomenici na kojima je uklesano naše prexime u 19. Veku. Nemam više nikakvih podataka.

 5. Petar

  Stric moje majke,uzeo je kao svoje dijete,počeo 2 svj.rat prijavio se u partizane.1945 god.vraća se sa oko 1000 partizana u ravne kotare na bijelom konju.Dolaze mu poznanici,govore čeka te OZNA a taman je stigao iz uspješne borbe na Velebitu s Ustašama.Zatvorili ga unatoč zaslugama jer je pustio 1 čovjeka koji nije mogao ni konje voditi,nakon 2 godine odsuženog zatvora vrste mu priznanja,titule i ordenje.1957 g.bježi za Australiju jer to nije bila borba za koju su ginuli.U Australiji pomaže svim elementima,UDBA ga i tamo gnjavi,no on je uzeo ordenje iz NOB-a te gradi kvartove,ne kuće,nego kvartove u Austriji.Došla je 1991.g.napokon doma i kaže nisam mogao vjerovati da ću ja naoružavati Hrvate,očito je da sam ratovao protiv Četnika i znam tko su i što su samo mi je krivo mladi momaka iz NDH koji su bili prava vojska s lošim zapovjednikom dr Ante Pavelić smeće,no ovo je moja Hrvatska imam 94 godine i sad dajem za nju kao što sam 1941.g.1945.g.za lažni SFRJ.Hrvatima Hrvatska, Slovencima,Slovenija,a ostali nek glasaju i nakon toga mi je ostavio golemo bogatstvo…A moja majka ipak s malo nepovjerenja gleda na sve to.Jer lako se narod kupi i prevari.