Pronađite knjigu, preporučite

31. januar 2012.

komentara: 89

Mnogo korisnih informacija o porodičnom poreklu može da se pronađe u knjigama objavljenim kod nas ili u svetu.

Neka ovo bude prostor razmene informacija šta se sve krije iza korica najnovijih naslova ali i onih objavljenih pre više vekova.

Komentari (89)

Odgovorite

89 komentara

  1. Mmilorad Marinković

    Kako da vam pošaljem jedan tekst u PDf formatu, pa ako procenite da je ѕa objavljivanje objavite ga.

  2. Aleksa

    Nebojša, jel možeš nešto ukratko da kažeš o toj knjizi, Srpske porodice Vojvodstva Sv. Save, i o kojim se porodicama zapravo radi?

  3. Pufnica Plavsic

    Zanima me gde mogu nabaviti knjigu Monografija sela Negrosori?Hvala

  4. estavella

    Hronika sela Negrisori, kao i mnogih drugih…kulturno prosvetna zajednica beograd nusiceva 4…biblioteka…

  5. Pufnica Plavsic

    Hvala puno

  6. dragovan pavlovic

    G. Mile Nedeljkovic je obradio veliki broj sumadijskih sela ali mog sela nema, pa ako neko nesto zna o poreklu mestana sela Gornje Komarice – Kragujevac, neka pomogne. Zahvalan Moca

  7. balkan boz

    jel ima neka knjiga o srpskim prezimenima iz metohije tacnije opstina klina neki popis stanovnistva, popis ljudi koji su placali porez , bilo sta za period 1800g-1900g

  8. Pufnica Plavsic

    Postoji knjiga jako opsirna i dobro napisana od Dragutina Dragana M Radivojevica MORAVICANI U PRVOM POTPUNOM POPISU POSLE OSLOBODJENJA OD TURAKA 1863, ili je potrazite u biblioteci ili mi se obratite sa imenom sela i opstine da vampotrazim pretke zainsta mi nece biti tesko.

    • Zivko Ristic

      Postovani /a Plavsic.
      Ispitujuci svoje poreklo pronasao sam podatak, u knjigu vencanih u Pavlickoj crkvi, da su se vencali 1865 godine Todor Ristic iz Rvata ( kod Raske) i Mladena Pokimica.( podatak iz arhiva u Kraljevu)

      No, Todora nema U Rvatima po popisu iz 1863 godine. Ako cemo po krsnoj slavi SV. Andrija Prvozvani , on je mozda iz Susednog Kremica ali ja to nemam gde da proverim . Pa bi Vas molio, ako ima takav podatak u toj knizi da mi javite ( za Kremice ili tu negde , a mozda i u Kos. Mitrovici ili u Zvecanu ili Vucitrnu).Zanima me od koga potice Todor ko muje otac i iz kog mesta, jer nije navedeno pri vencanju.

      Pozdrav iz Skoplja , Hvala

  9. Da li neko moze da mi pomogne oko porekla Markovica. Doseljeni na Kosovo 1922 u Selo Pozaranje. Dosli su iz Sela Koznica Op.Vladicin Han.Kr.Slava Sv.Nikola.

  10. Moze li se negde kupiti knjiga Andrije Luburica DROBNjACI Pleme u Hercegovini ???