Покретање и опремање видео продукције и Јутјуб канала Порекла

10. јуна 2020.

коментара: 0

Зашто Порекло није активније на Јутјубу? Да ли намеравамо покренути видео продукцију? Како је  могуће да о генетичкој генеалогији праве емисије они који о томе немају ни основна сазнања, а не људи окупљени око Порекла и Српског ДНК пројекта?

Ово су само нека од питања која редовно добијамо од поштовалаца нашег рада. Наши одговори досад су се углавном сводили на то да смо и ми свесни да је потребно да се Порекло упусти у овај подухват, али да је потребно да се стекну и одређени услови. Пре свега, реч је о томе да је потребно да прибавимо одговарајућу опрему за покретање видео продукције, што, наравно, изискује и улагање новчаних средстава, којих, за сад, немамо довољно… Због тога смо одлучили да позовемо све да својим добровољним прилозима подрже покретање и опремање видео продукције Порекла. За најосновније опремање студија, у којем ће бити могуће снимање емисија са једним или више саговорника, потребно је да се обезбеде две или три камере, исто толико статива, најмање два микрофона, расвета, миксета, рачунар, екстерна меморија. Што се тиче другог студијског инвентара, у првој фази користили бисмо просторе који не захтевају додатну сценографију, али свакако би у наредној фази и то био један од додатних захтева, који би изискивао трошкове.

На основу процене, за набавку ове најосновније опреме потребно је око 10.000 евра.

Друштво српских родословаца “Порекло” тренутно је у могућности да обезбеди почетни капитал од 1.000 евра. Тај новац би одмах био искориштен за набавку најнеопходније опреме за покретање видео продукције, а која би била само привремено решење. Реч је о набавци веб камера и микрофона, којима би започели рад и у најскорије време емитовали наше прве емисије. Наиме, сматрамо да је суштински најважнији сам садржај наших емисија, а сам технички квалитет продукције ће доћи кад за то обезбедимо одговарајуће услове.

Да се што пре сједине квалитет садржаја емисија које намеравамо да правимо, са квалитетом продукције, позивамо да нас подржите у овом подухвату са онолико средстава колико сте у могућности.

Хвала унапред!

За уплате преко ПејПала:

Позив на имејл адресу [email protected] с назнаком за ТВ Порекло.

За уплате на динарски и девизни рачун код Комерцијалне банке види ОВДЕ.