Порекло презимена Козић

19. фебруар 2012.

коментара: 57

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (57)

Одговорите

57 коментара

  1. Страхиња Козић

    Страхиња Козић ,отац Божо , деда Богић , прадеда Божо, чукундеда Никодин . Село Прекале околина истока/пећи на КиМ. Слава је свети Јован милостиви . Ако неко може да помогне нека се јави . Ако је неко познаје у свом родослову Никодина нека се јави било би од помоћи , јер врло мало знамо о њему. Хвала .

    • Strahinja Kozić

      *nekadašnja slava je bila svetu alimpije

    • Ирина

      Добар дан! Моје име је Ирина. Ја сам из Русије, али живим у Београду. Мој прадеда Андреј Козич. Тражим било какву информацију када и како је емигрирао у Русију, где је засновао породицу. Срби су ми рекли да у Србији има села у којима живи много људи који се презивају Козич. Веома пажљиво читам ваше коментаре и надам се да ћу пронаћи причу о мом прадеди.

  2. Milan

    Postovani Kozici moje ime je Milan od oca Predraga Kozic rodjen u Sremu selo Adasevci. Moj deda Mile rodjen~1900 u selu Masvine Rakovica Slunj tadasnja Austrougarska danas RH . Slavimo Sv. Jovana . Deda je pre drugog svetskog rata dosao u Vojvodinu,jedno vreme provodi u Backoj. Imao je brata Milutina koji je po prici stradao u Beogradu…

    • Mirko

      Поштовани Милане, читам ове одговоре и међу малобројнима који се поклапају са мојим Козићима си и ти .Мој отац се звао Милан, слава нам је Јовањдан 20.јануар. Прадеда Драгоје је дошао из Слуња после 1878 и населио се у селу Љусина, у околини босанске Крупе. Е сада шта је било пре не знам. сви упућују на Козиће из Љубиња, али они славе Ђурђевдан. Ако имаш неке информације или путоказе, јави

      • Ирина

        Добар дан! Моје име је Ирина. Ја сам из Русије, али живим у Београду. Мој прадеда Андреј Козич. Тражим било какву информацију када и како је емигрирао у Русију, где је засновао породицу. Срби су ми рекли да у Србији има села у којима живи много људи који се презивају Козич. Веома пажљиво читам ваше коментаре и надам се да ћу пронаћи причу о мом прадеди.

  3. КОЗИЋ ДРАГАН

    Ја сам Драган Козић,имам 50 година, живим у Бања Луци.Наша лоза почиње од деде Вида Козића,који је као момак дошао у Бања Луку са Козаре,ту се оженио са мојом бабом Маријом,1932год.Из тог брака родили су се мој отац Бранко Козић(1936),тетке Мирослава Козић,удата Книћанин (1934)и Драга Козић (1943),и стриц Драган-Драги Козић (1938).Лоза овог презимена се шири само преко мог оца,јер је он са мојом мајком Анђом, изродио мене и брата старијег Горана.
    Наше презимене постало је познато овде у Бања Луку.Наша крсна слава је Св.Сава.

  4. Strahinja

    Zao mi je nemam nikakve informacije

  5. Гордан Козић

    Поздрав Козићи..

    Ја сам Гордан Козић из села Међухана општина Блаце. Славимо св. Алемпија и св.Георгија-Ђурђевдан.
    Деда се доселио 1938 год из села Рибаре код Бруса у Међухану.По дединим причама нашу преци су додшли из Херцеговине. Прадеда се звао Исидор Козић и погинуо је у бици на Церу.
    Ако Неко зна нешто више одакле су моји Козићи дошли тачно место нека јави.
    Хвала и Поздрав…

  6. Игор

    Поздрав,

    Моје име је Игор Козић, рођен сам у Новом Саду. Име мог оца је Илија, рођен је у Кнежеву, Република Српска, недалеко од Бања Луке. Ако се не варам село одакле су моји се назива Влатковићи, а засеок Козићи. Крсна слава нам је Свети Симеон Богопримац (16. фебруар). Поздрав свим Козићима.