Вучен

15. фебруар 2012.

коментара: 3

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Војислав Ананић

    ВУЧЕН(ОВИЋ), са или без суфикса -овић то ј е јед ан исти род, фамилиј а. Вучен је мушко име у Лици, а и презиме које је постало од мушког имена. Давно су досељени у Лику, те у Доње Вуковско у гламочком крају (село Подградина). Исто је тако и презиме Вученовић изведено од мушкога имена Вучен (околина Пакраца, Босанска Крупа). Засеоци у селима Доњи Јеловац, Срђевићи (Прњавор), Вилуси (Бања Лука) имају имена Вучени (20, XXI, 591-592).
    Доселили су се у Доњи Јеловац из Кистања, из Книнске Крајине, негдје средином XVIII вијека. Неке породице су се задржале у околини Приједора (Оштра Лука). Најстарији сахрањени у јеловачком гробљу презивао се Вученовић, а све до данас у засеоку преовлађују Вучени. Славе Јовањдан.

    • Vučko

      Dobar dan,
      ja pripadam Vučenima iz Donjeg Jelovca. Imate li još neke informacije kako i kad su tačno došli iz Kistanja pored Knina u Donji Jelovac? Takodje me zanima odakle su Vam tačno te informacije.
      Hvala unaprijed i lijep pozdrav

  2. Dušan

    Ime Vučen je bilo dosta prisutno u primišljanskoj opštini, kotar Slunj.