Порекло презимена Станисављев

15. март 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Svetozar

    Ćao, ja sam Svetozar Stanisavljev iz Zrenjanina poreklom iz Kumana,selo u Banatu,kod Zrenjanina. Na Putu Zrenjanin-Melenci Novi Bečej. Krsna Slava nam je Sveti Velikomučenik i Pobedonosac Georgije – Đurđevdan.Stanisavljev,kao prezime,koliko ja znam pojavljuje se na teritoriji Vojvodine,tačnije u Banatu pozzz ko zna nešto više,neka napiše 🙂

  2. Vladimir

    Cao,ja sam Vladimir Stanisavljev,poreklo mog prezimena je iz Kumana,krsna slava je sveti Jovan. Dosao sam do informacije da Stanisavljevih sem Banata,ima i po Backoj,ali ne slavimo istu krsnu slavu.

  3. Ivana Stanisavljev

    Dobar dan, ja sam Ivana Stanisavljev, iz Novog Sada sam, moj otac je iz Čuruga. Pričalo se da su njegovi došli iz Taraša u Banatu. Slava nam je Sveti Nikola, a špicname Burini. Mene zanima odakle su mogli da dođu, da li se to desilo pod Čarnojevićem ili u nekoj drugoj seobi. Tata mi je spominjao Surdulicu, ali nije bio siguran. Da li neko zna nešto o tome? Hvala

  4. Igor Stanisavljev

    Ја сам Игор Станисављев, из Омољице код Панчева. Крсна слава ми је Ђурђевдан. Не знам одакле потиче моје презиме па бих волео да ми неко каже мало више..