Представљање књиге “Генетичко порекло Срба Старе Херцеговине” у Новом Саду (среда, 29.06.2022. у Архиву Војводине)

25. јун 2022.

коментара: 0

Драги пријатељи,

Позивамо Вас да присуствујете представљању књиге “Генетичко порекло Срба Старе Херцеговине”, које ће се одржати у среду, 29. јуна 2022, у летњем амфитеатру Архива Војводине у Новом Саду, с почетком од 20.00 часова.

Књигу ће представити рецензент Борисав Челиковић, историчар и уредник едиције “Корени” у издању у Службеног гласника, те уредници књиге Велибор Михић и Јовица Кртинић.

Припремљен је посебан осврт на досад тестиране староседелачке родове из Војводине, за које је овим истраживањем утврђено да су генетички блиски родовима из Старе Херцеговине.

Књига “Генетичко порекло Срба Старе Херцеговине” је капитални издавачки подухват Друштва српских родословаца “Порекло” и Задужбине “Порекло”, а плод је заједничког истраживања са стручњацима са Биолошког факултета Универзитета у Београду. Књига је енциклопедијског формата, на 1.228 страница.

Обезбеђен је ограничен број примерака књиге, коју ће присутни моћи купити по промотивној цени од 7.000 динара (пуна цена је 9.900 динара). Купци књиге добијају и ваучер са којим могу остварити 40 одсто попуста на Y-DNA тестирање.

Добро дошли!

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.