Порекло презимена Беровић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating: 0
You Are Here: Home » prezimena » Порекло презимена Беровић

Порекло презимена Беровић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

 • Defendor

  Беровићи су православни Срби, пореклом из села Малешићи, Оптшина Илијаш. Даљим пореклом су из села Зачула, Општина Равно, у Херцеговини.

  Назив једног од трију селшта у Зачули, Беровићи, сведочи о њиховом некадашњем присуству на том простору. О његовој старини, као и о старости презимена, можда најбоље говори податак да је селиште под тим именом забележено још 1644. године, у писму доминиканца Јосипа Боналдија.

  Како је тај простор у средњем веку припадао је власима Журовићима, није искључено да су и Беровићи пореклом од Журовића.

  У току Другог светског рата, Беровићи из Малешића су пострадали од усташа, када их петнаесторо страдало у директном терору или у масовним покољима српског становништва.

  Крсна слава им је Јовањдан.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top