Порекло презимена Јојић

11. јануара 2018.

коментара: 17

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (17)

Одговорите

17 коментара

 1. Goran Jojic

  Ima nas i u selu Brasina opstina Mali Zvornik, slavimo slavu Djurdjevdan svi smo doseljenici jer nemamo grobove pradedova samo dedova na lokalnim grobljima.Odakle smo nisam siguran.Samo mi je jedan crnogorski carinik pre desetak godina gledao gde zivim i kako se prezivam rekao da smo sa Komova u C. Gori.Da je neka baba Smilja ubila turcina i sa svojom nejaci otisla prema Drini.To je on tumacio tako.

  • Milan

   Zdravo rodjace dalji i ja slavim Djurdjevdan. Iz St Banovaca sam opstina St. Pazova imam i strica u Pazovi bilo je dosta Jojica u St. Pazovi npr Milos Jojic igrac partizana najverovatnije da sam i sa njim rod. Meni su pricali da smo iz CG i da je moj cukund deda ili pradeda dobijo jako veliko imanje kada se preselio u Srbiju kada su dobili Vojvodinu od Austro-Ugarske.

 2. Божидар Јојић

  Моји су из села Цивљане у Далмацији,код Врлике.Са Јојића главице.Славимо Ђурђевдан.Зна ли неко нешто о нашем пореклу?

 3. Sava Jojić

  Hteo bih vise da saznam o mojim korenima, tj o prezimenu Jojic
  Poticemo iz Andrijevice, dosli su kasnije u selu Arbanaska kod Prokuplja
  Cukundeda mi je bio Milutin Jojic, bio konjicki kapetan, pradeda Bozidar Jojic, deda Tomislav Jojic, otac Milutin Jojic, ja se zovem Sava Jojic(krsna slava Sveti Aleksandar Nevski

 4. Aleksandar Jojic

  Pozdrav vidim da se bavite tematiko porjekla prezimena Jojic. Zarko zelim znati svoje porjeklo koje po pricama potice iz Crne gore. Moja familija unazad nekoliko koljena boravi na prostoru Bosanskog Grahova. Po prici starijih znam da je cukun cukun djed Djidan Jojic pobjegao iz Crne Gore sa familijom od turaka i stali su negdje u dalmaciji i tu su im pretili pa je ubio tog vazala ili kako se vec zove njihov poglavar te oblasti pa su odselili na podrucje Bosanskog Grahova u selo Peci. Tu su ga nasli pa se on sukobio sa njima isto je tu ubio nekog vodju njihovog pa je on sam pobjegao i stiglj su ga u Bos. PETROVCU I ubili. Moja familija je ostala u Pecima a po prici dio familije je ostao u dalmaciji jedni na podrucju Bos Grahova a dio je nastavio se seliti te su na podrucju Delnica Hrvatska dio oko Zagreba i jeda dio u Sloveniji ja mislim oko Maribora . Neznam dali vam pomazu sta ove informacije ali bih volio ako imate saznanje o mojim Jojicima da mi napisete tacno sve podatke odakle smo i dali su i ostali Jojici sto su rasuti po prostoru balkana i sire dio istog Plemena . Unapred hvala. Pozdrav