Демићи од Брубнограда Reviewed by Momizat on . ПИШЕ: Сарадник портала Порекло Петар Демић Племство Дана 27. I 1888. године, на основу војних заслуга, капетан Андрија Демић добио је у Бечу од цара Франца Јозе ПИШЕ: Сарадник портала Порекло Петар Демић Племство Дана 27. I 1888. године, на основу војних заслуга, капетан Андрија Демић добио је у Бечу од цара Франца Јозе Rating: 0
You Are Here: Home » Аутори » Петар Демић » Демићи од Брубнограда

Демићи од Брубнограда

ПИШЕ: Сарадник портала Порекло Петар Демић

Племство

Grb-DemićaДана 27. I 1888. године, на основу војних заслуга, капетан Андрија Демић добио је у Бечу од цара Франца Јозефа угарско племство и грб, што му је потврђено 10. IX 1888. године. Уз племство и грб, Андрија је добио и предикат „од Брубнограда“.

Поријекло, војна каријера и породица

Андрија Демић рођен је 1836. године у Класнићу код Глине. Војну каријеру почео је 1866. године, а службовао је у Глини (10. крајишка пјешадијска регимента), Оточцу (79. угарско-хрватска пјешадијска регимента) и Бањалуци (2. босанско-херцеговачка пјешадијска регимента). Године 1878. одликован је крстом за војне заслуге, а 1891. године постао је витез реда Франца Јозефа. Пензионисан је 1892. године у чину мајора. Анрија је у браку са Јеленом Боротом имао три сина (Милоша, Мирослава и Војислава) и двије кћери (Марију и Даринку). Сва тројица синова били су аустроугарски офцири. Умро је 1911. године у Глини и сахрањен је у породичној гробници на глинском православном гробљу.

 

Save

Save


Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top