Писанија манастира Милешеве 1863-1897 Reviewed by Momizat on . Дигитална библиотека портала Порекло обогаћена је за нов и изузетно вредан документ, који је, у склопу припрема за обележавање 800 година манастира Милешеве, пр Дигитална библиотека портала Порекло обогаћена је за нов и изузетно вредан документ, који је, у склопу припрема за обележавање 800 година манастира Милешеве, пр Rating: 0
You Are Here: Home » Аутори » Зоран Малешић » Писанија манастира Милешеве 1863-1897

Писанија манастира Милешеве 1863-1897

Дигитална библиотека портала Порекло обогаћена је за нов и изузетно вредан документ, који је, у склопу припрема за обележавање 800 година манастира Милешеве, приредио наш сарадник из Пријепоља Зоран Малешић. Реч је о електронском издању Писанија манастира Милешеве 1863-1897, у којима су, између осталог, сабрани подаци о бројним презименима из пријепољског краја. 

Овај документ можете прочитати преко следеће везе:

Писанија манастира Милешеве 1863-1897

Напомена: Књига је претражива по било ком појму у тексту (уз коришћење ctrl+f опције).


Коментари (1)

  • Ранко

    Поштовани,

    У списку приложника манастира Милешево поткрала се грешка када је у питању презиме БУБАЊА. Наиме, за годину 1884. за приложнике Гаврила (Блишково), Павла и Јеремију (Вранеш, Павино Поље), уписано је презиме Бубоња а треба Бубања. Гаврило, Павле и Јеремија Бубања имају бројно потомство што се може и видјети у родослову Бубања (трбух Гавриловићи, Павловићи и Ристовићи).
    Честитке господину Малешићу за овако вриједан рад.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top