Представљање књиге “Сеобе кроз ужички округ у 19. веку” вечерас (20.6.2014) у Лазаревцу

20. јуна 2014.

коментара: 0

Seobe, Pera PecinarУ организацији Друштва српских родословаца “Порекло” у Библиотеци “Димитрије Туцовић” у Лазаревцу 20. јуна 2014. у 19.00 часова биће представљена књига Пера Пећинара “Сеобе кроз ужички округ”. 

Поред аутора о његовом заиста јединственом и драгоценом делу, базираном на дводеценијском истраживању по архивима, говориће Милан Стојић (испред Друштва српских родословаца “Порекло”), као и Зоран Антонијевић, оснивач Удружења “Наше Огњиште”.

Укратко о књизи:

По различитим условима и због различитих околности, велики број Срба се из Босне пребацио у Србију. Перо Пећинар је пописао све њих, њихову имовину и разлоге због којих су се раселили.

Било је потребно 20 година рада и труда да би се направило овакво дело које ће свима нама скратити време претраге по архивима и мноштву докумената.

Посебна вредност ове књиге из два дела  је што су  у њој налазе индекси презимена и географских појмова, да би свако заинтересован видео да ли се помиње баш његова фамилија или његово место, град или село.

Пре и после промоције књиге ће моћи да се купе у просторијама библиотеке, а већ сад могу да се поруче на телефон: 064-91-89-936

Улаз је слободан.

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.