Порекло презимена Сушић

7. мај 2014.

коментара: 19

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (19)

Одговорите

19 коментара

  1. Slaviša Sušić

    Kada sam dobio ikonu Sv. Jovana Krstitelja, naseg Sveca, od ikonopisca sam dobio informaciju da Sušići, kojima ja pripadam, vode poreklo sa Šar planine, iz sela Sušice, gde se nalazi stara crkva Sv. Jovana Krstitelja. Odatle su se kretali prema Crnoj Gori i Hercegovini. Moji su se, posle prvog velikog rata, iz Kazanaca preselili u okolinu Lebana (Leskovac), a odatle podno Šar planine u okolinu Uroševca. Tu smo bili do 1999. Posto je autor pomenute ikone često boravio u Hilandaru, kao restaurator i popisivač biblioteke, rekao mi je da je tamo dosao do informacija o nasem poreklu, koje ja sa vama delim. Ove svežije informacije, od Hercegovine do Kosova, sam dobio od oca.

  2. Sinisa Sušić

    Moji su iz Ostružnice, ono sto su meni pricali da smo poreklom iz hercegovin e iz okoline Gacka. Slava Sv. Ignjatije Bogonosac

  3. Sasa Susic

    Mi zivimo u selu Rajici,opstina Milici.Svi slavimo Jovandan,poreklom smo negde iz Hercegovine i ima nas najvise u Srbiji a ovde blizu 100 tinjak.Pozdrav za sve

  4. Veselin

    Pozdrav, interesuju me moji korijeni. Ostac je rodjen u selu Gunja – Osanica, Ustikolina. Njegov otac, moj djed Krsto, ubijen 1942. Ja sam rodjen u Sarajevu, tu odrastao. Posto je djed ubijen kad mi je otac imao 5 godina, nemamo mnogo podataka o nasima pre naseobine u Gunjima. Slava je Nikoljdan.