Порекло Владимира Цвијана

21. септембра 2013.

коментара: 0

Владимир Цвијан РОЂЕН: У Београду 24. новембра 1976.

РОДИТЕЉИ: Отац Мирко, рођен у Пећи (стицајем околности, деда био официр па се често селио), редовни професор на Биолошком факултету Универзитета у Београду. Мајка Златинка (дев. Кљајин, из Кикинде), лекар.

КРСНА СЛАВА:  Свети Јован (и по оцу и по мајци)

О ПРЕЦИМА:  По оцу, баба и деда су Владимир и Анђа, и деда је био официр. Са мајчине стране, баба је Лепосава, а деда Добривоје је био ковач.  Породица мог оца потиче из Босне и Херцеговине, из места Бастаси – општина Босанско Грахово. Фамилија по мајци је из Кикинде, од продице Кљајин.

РАТНА ПРИЧА: На жалост, ратови су увек много коштали моју породицу и са очеве и са мајчине стране. Мој деда, по ком сам добио име, носилац је више ордена. Учестовао је у биткама на Козари, Неретви, Сремском фронту… Прадеда са мајчине стране погинуо је у биткама на Симићевом салашу. Кикинђани су и данас поносни на те дане. Пуно њих је страдало и по логорима. Доста књига, међу којима издвајам издања господина Величковића, посвећено је логорима у Норвешкој. Тамо има много података и о мојим прецима.

БИОГРАФИЈА: Завршио је Прву београдску гимназију и Правни факултет Универзитета у Београду, где је био студент генерације. На том факултету је и магистрирао. Тренутно пише докторат. Посланик је Српске напредне странке чије идеје заступа у Скупштини Србије. До 2010. Године био је члан Демократске странке, а обављао је и функцију генералног секретара Председништва Србије. Ожењен је и има сина Луку.

 

ИЗВОР: Владимир Цвијан за портал Порекло. Приредила сарадница портала Порекло Весна Живановић.

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.