Poreklo Vladimira Cvijana

21. septembar 2013.

komentara: 0

Vladimir Cvijan ROĐEN: U Beogradu 24. novembra 1976.

RODITELJI: Otac Mirko, rođen u Peći (sticajem okolnosti, deda bio oficir pa se često selio), redovni profesor na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Majka Zlatinka (dev. Kljajin, iz Kikinde), lekar.

KRSNA SLAVA:  Sveti Jovan (i po ocu i po majci)

O PRECIMA:  Po ocu, baba i deda su Vladimir i Anđa, i deda je bio oficir. Sa majčine strane, baba je Leposava, a deda Dobrivoje je bio kovač.  Porodica mog oca potiče iz Bosne i Hercegovine, iz mesta Bastasi – opština Bosansko Grahovo. Familija po majci je iz Kikinde, od prodice Kljajin.

RATNA PRIČA: Na žalost, ratovi su uvek mnogo koštali moju porodicu i sa očeve i sa majčine strane. Moj deda, po kom sam dobio ime, nosilac je više ordena. Učestovao je u bitkama na Kozari, Neretvi, Sremskom frontu… Pradeda sa majčine strane poginuo je u bitkama na Simićevom salašu. Kikinđani su i danas ponosni na te dane. Puno njih je stradalo i po logorima. Dosta knjiga, među kojima izdvajam izdanja gospodina Veličkovića, posvećeno je logorima u Norveškoj. Tamo ima mnogo podataka i o mojim precima.

BIOGRAFIJA: Završio je Prvu beogradsku gimnaziju i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, gde je bio student generacije. Na tom fakultetu je i magistrirao. Trenutno piše doktorat. Poslanik je Srpske napredne stranke čije ideje zastupa u Skupštini Srbije. Do 2010. Godine bio je član Demokratske stranke, a obavljao je i funkciju generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Oženjen je i ima sina Luku.

 

IZVOR: Vladimir Cvijan za portal Poreklo. Priredila saradnica portala Poreklo Vesna Živanović.

Komentari (0)

Odgovorite

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.